Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΗ Η ΕΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΝΤΑΛΑΡΑ ΤΑ ΛΑΘΡΟΟΡΚ. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ!

Λύσεις για τα ένσημα των μεταναστών προαναγγέλλει η Άννα Νταλάρα

Την προώθηση ρύθμισης για όσους μετανάστες «κινδυνεύουν να εκπέσουν της νομιμότητας» προανήγγειλε, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», η υφυπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, υπάρχει νομοπαρασκευαστική επιτροπή και από κοινού με τον κ. Κουτρουμάνη και την κ. Κατσέλη συζητείται να προχωρήσουν στη μείωση του αριθμού των ενσήμων που σε ορισμένες κατηγορίες είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν, ενώ όπως ανέφερε ενσωματώνεται μια ακόμη οδηγία, η οποία όπως διευκρίνισε θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα προβλέπει κυρώσεις στους εργοδότες που απασχολούν Έλληνες και ξένους εργαζόμενους σε καθεστώς "μαύρης εργασίας".
πηγή

Η υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι οι λύσεις που προωθούνται είναι ανεξάρτητες από το γεγονός των απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατίας.

"Η κυβέρνηση δείχνει ψυχραιμία και υπομονή. Αυτό, όμως, πρέπει να εκληφθεί ως στάση πολιτικής μεγαθυμίας και όχι να το θεωρήσουμε ως στάση πολιτικής αδυναμίας" δήλωσε .

Αναφερόμενη στους μετανάστες που στερούνται των απαραίτητων δικαιολογητικών, εκτίμησε, με βάση στοιχεία της ΕΛΑΣ και των Εργατικών Κέντρων, ότι θα παραμείνουν περί τους 500.000 μετανάστες, ενώ για τα κέντρα υποδοχής, διευκρίνισε ότι "δεν είναι κτίρια", αλλά θεσμοί.

Επίσης είπε ότι θα γίνεται, "διακρίβωση στοιχείων και διακρίβωση του τι ζητάς... Ή δύνασαι να απελαθείς, λόγω των νόμων, ή δεν είναι δυνατή η απέλαση".

Όπως η ίδια ανέφερε, όσοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων δεν θα μπορούν να περιφέρονται ασκόπως. Επισήμανε δε, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα διεργασία όπου θα εκδίδεται μια προσωρινή άδεια τριών ή έξι μηνών όπου οι μετανάστες θα μπορούν να πάνε σε διάφορα μέρη της χώρας να εργαστούν μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.