Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χάνουμε εκατομμύρια από κονδύλια της Ε.Ε. γιατί απλά... δεν τα ζητάμε!

Την ώρα που μετράμε και τα λεπτά του ευρώ, για να καταφέρουμε να αποπληρώσουμε το δανείο, την ώρα που η ανεργία καλπάζει και ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, μαθαίνουμε ότι χάνουμε  από αμέλεια εκατομμύρια από κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία δικαιούμαστε!

Όπως έγινε γνωστό από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπαστάμκο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που λειτουργεί από το 2007, για να δίνει χρήματα σε όσους έχουν χάσει την δουλειά τους, δεν έχει δεχθεί ούτε μία αίτηση από την Ελλάδα! Λες και δεν έχουν μπει εκατοντάδες «λουκέτα» μέχρι σήμερα

Για παράδειγμα, όπως έγινε γνωστό, στον.... τομέα της κλωστοϋφαντουργίας: Έκλεισαν τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας στην Νάουσα και οι δεκάδες άνεργοι ψάχνουν τρόπο να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα η Ε.Ε. έχει δεσμευθεί να δώσει κονδύλια ύψους 51 εκατ. ευρώ σε πέντε μόνο κράτη!

Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία και Πορτογαλία λαμβάνουν επιχορηγήσεις εκατομμυρίων, ενώ εμείς δεν καταδεχόμαστε ούτε να κάνουμε αίτηση!

«Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 9 χωρών της ΕΕ-27 που δεν έχουν κάνει χρήση της στήριξης που παρέχει το EΤΠ στους εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους εξαιτίας των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας του παγκόσμιου εμπορίου, έτσι ώστε να ξαναβρούν δουλειά το ταχύτερο δυνατό», ήταν η απάντηση που πήρε ο ευρωβουλευτής.
 star.gr