Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Για την μεγάλη αντεπίθεση με 60.000 επίλεκτους άνδρες ετοιμάζεται ο Assad!!

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο του Assad για τον επανεξοπλισμό και την αναδιοργάνωση των ειδικών δυνάμεων της στρατιωτικής του μηχανής με την βοήθεια επίλεκτων αξιωματικών της ιρανικής Ταξιαρχίας Al Qods των Φρουρών της Επανάστασης.

Πιο συγκεκριμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα 2200 Ιρανοί αξιωματικοί και εκπαιδευτές της Ταξιαρχίας Al Qods έχουν σταλεί στην Συρία με αντικείμενο την εκπαίδευση της επίλεκτης Αλαουίτικης παραστρατιωτικής δύναμης Shabbiha και του συντονισμού της δράσης της.

Η παραστρατιωτική δύναμη Shabbiha αποτελείται από 60.000 αλαουίτες πιστούς στον Assad και έχει φέρει σε πέρας τις πιο δύσκολες αποστολές στους 18 μήνες του πολέμου. Εδώ και αρκετούς μήνες Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι με μεγάλη εμπειρία από τον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν την παραστρατιωτική αυτή δύναμη συγκροτώντας το μεγαλύτερο σχηματισμό ειδικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή.

Ιρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη μεταφέρουν κάθε μέρα μέσω του ιρακινού εναέριου χώρου όπλα, πυρομαχικά και υλικά για τον εξοπλισμό της Shabbiha ώστε η δύναμη αυτή των 60.000 ανδρών να είναι έτοιμη για την τελική επίθεση του Assad κατά των ανταρτών και των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στην χώρα.

Αν και οι Αμερικανοί προσπάθησαν επανειλημμένες φορές να πείσουν το πρωθυπουργό του Ιράκ Nouri al-Maliki να μην επιτρέψει την χρήση του ιρακινού εναερίου χώρου από τα ιρανικά μεταγωγικά αεροσκάφη τα οποία έχουν σχηματίσει μία αερογέφυρα μεταξύ Τεχεράνης και Δαμασκού οι αποστολές ανδρών και εξοπλισμού από το Ιράν συνεχίζονται κάθε μέρα φέροντας την ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης των στρατευμάτων του Assad πιο κοντά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr