Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αθώος ο 54χρονος Στυλιδιώτης που πέρυσι σκότωσε 30χρονο Αλβανό στο μαγαζί του


- Το φονικό είχε γίνει ένα χρόνο πριν στη Στυλίδα
- Είχε προηγηθεί συμπλοκή και τον πυροβόλησε
- Τι δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης Γιώργος Δούμας

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 2012 όταν η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην ανατολική Φθιώτιδα και σε όλο το νομό για το φονικό στη Στυλίδα. Παρέα νεαρών Αλβανών τα έπινε στο μαγαζί του 54χρονου. Έγινε παρεξήγηση, ακολούθησε συμπλοκή και μετά ο πυροβολισμός. Ένας 30χρονος Αλβανός νεκρός από την καραμπίνα του ιδιοκτήτη Ιωάννη Φερμελεντζή (Διαβάστε την σχετική είδηση).

Ο 54χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος και κρατούταν στις φυλακές Λάρισας. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα έφευγε σήμερα ελεύθερος και αθώος από την Άμφισσα, όπου στο Μικτό Ορκωτό εκδικαζόταν η υπόθεσή του.

Το πίστευε όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου, ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση, είχε δηλώσει: <<Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη και λεπτή υπόθεση. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα να δεν αποφανθεί η δικαιοσύνη.>>

Ήταν μια πολύωρη και επίπονη ακροαματική διαδικασία. Μάλιστα στην Άμφισσα βρέθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος και τότε είχε παρέμβει και είχε πει ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στη Στυλίδα.

Το δικαστήριο δέχθηκε τελικά ότι ο 54χρονος βρισκόταν σε άμυνα όταν πυροβόλησε και τον έκρινε αθώο.

<<Το δικαστικό ουσιαστικό θαύμα επετεύχθη, μέσα από τις αληθινές παραμέτρους της υπόθεσης, που αναδείχθηκαν με λεπτομέρειες στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ότι τέλεσε την πράξη της ανθρωποκτονίας σε νόμιμη άμυνα και κρίθηκε αθώος.>>, δήλωσε στο LamiaReport ο ποινικολόγος Γιώργος Δούμας (φώτο), ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 54χρονου Ιωάννη Φερμελεντζή.
Πηγή lamiareport