Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Visa και Samsung προωθούν με ασφάλεια της ανέπαφες πληρωμές


Visa και Samsung ανακοίνωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη τη συνεργασία τους για την περαιτέρω προώθηση στην υιοθέτηση των ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς κινητών Samsung με τεχνολογία πληρωμών Visa, ενώ θα συμπράξουν και με τράπεζες και οικονομικούς οργανισμούς για να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα πληρωμών μέσω κινητών παγκοσμίως.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι τράπεζες, που σχεδιάζουν να λανσάρουν προγράμματα πληρωμών μέσω κινητών, θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Visa Mobile Provisioning, για να κατεβάζουν με ασφάλεια πληροφορίες λογαριασμών σε συσκευές Samsung που διαθέτουν τεχνολογία NFC. Επιπλέον, η Samsung συμφώνησε να εγκαθίσταται στα κινητά της τηλέφωνα με τεχνολογία NFC η εφαρμογή Visa payWave, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές χρησιμοποιώντας το κινητό τους.


Προκειμένου να μπορούν οι οικονομικοί οργανισμοί να λανσάρουν σε ευρεία κλίμακα προγράμματα πληρωμών μέσω κινητών (με βάση το νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας σε μικρή απόσταση), η Samsung θα δώσει στις τράπεζες τη δυνατότητα να μεταφέρουν πληροφορίες για λογαριασμούς σε ένα chip ασφαλείας ενσωματωμένο στις συσκευές της.
Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication) είναι το διεθνές πρότυπο επικοινωνίας που επιτρέπει στις συσκευές κινητών να επικοινωνούν με ασφάλεια με ένα τερματικό πληρωμών. Η ABI Research προβλέπει ότι το 2017 θα διατεθούν 1,95 δισεκατομμύρια NFC συσκευές.

«Κάθε συσκευή Samsung με εγκατεστημένη υπηρεσία ανέπαφων συναλλαγών της Visa είναι ένα δυνατό εργαλείο που θα επιτρέπει σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητών», τόνισε ο κ. Mariano Dima, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Visa Europe.