Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Γιατρός εμφύτευσε 6 MicroChips κάτω από το δέρμα του για να ξεκλειδώσει τις πόρτες και ασφαλή δεδομένα

bio-hacking-chip-implant


Το Biohacking θα μπορούσε να είναι ένα επόμενο μεγάλο πράγμα σε αυτόν τον έξυπνο κόσμο.
Στις αρχές αυτού του μήνα, αρκετές δωδεκάδες υπάλληλοι της Three Square Market (32M) έλαβαν τα μικροτσίπ στα χέρια τους κατά τη διάρκεια ενός "chip party", επιτρέποντάς τους να συνδεθούν με τους υπολογιστές του γραφείου τους, να ανοίξουν πόρτες και να πληρώσουν για φαγητό και ποτά Απλά κουνώντας τα χέρια τους, ανέφερε η AP.
Όμως, το biohacking γίνεται ήδη συνηθισμένο στη Ρωσία. Έχει αναφερθεί ότι ένας γιατρός της Σιβηρίας έχει ήδη εμφυτεύσει όχι ένα, αλλά τουλάχιστον έξι μικροτσίπς κάτω από το δέρμα του και γύρισε το σώμα του σε ένα πολυλειτουργικό gadget για να κάνει πολλές δουλειές μόνο με ένα κύμα των χεριών του.
Ο Αλέξανδρος Βόλχεκ, ο οποίος είναι μαιευτήρας / γυναικολόγος σε νοσοκομείο στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ στο βόρειο τμήμα της Ρωσίας, πήρε το πρώτο του εμφύτευμα μικροτσίπ το 2014 και από τότε απέκτησε μερικά ακόμα και τώρα έχει συνολικά έξι μάρκες κάτω από το δέρμα του.
Ωστόσο, ο Volchek δεν θέλει να σταματήσει εδώ και ελπίζει να εμφυτεύσει στο κορμί του στο εγγύς μέλλον ένα κρυπτοσυστημα και ένα μικροτσίπ γλυκομετρητών στο σώμα του.
Αυτά τα τσιπ τον βοηθούν να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες μόνο με το να μετακινεί το χέρι του πάνω σε έναν σαρωτή γραμμωτού κώδικα, όπως το άνοιγμα των θυρών στην εργασία και στο σπίτι, την πληρωμή λογαριασμών με ένα κύμα του χεριού του - όλα λειτουργούν σαν μαγικά.
 Δύο τσιπ για να μπείτε στο γραφείο του
 Ένα τσιπ μεταφοράς
 Δύο κάρτες μνήμης για την αποθήκευση σχεδόν ενός κιλοβάτ πληροφοριών
  Μια κάρτα ελέγχου για ένα χιονοδρομικό κέντρο της Σιβηρίας

Μια σύριγγα με παχύ βελόνα απαιτείται για την έγχυση ενός μικροτσίπ, του οποίου το κανονικό μέγεθος είναι 2x12mm και το ελάχιστο μέγεθος δεν υπερβαίνει τα 1,5x8mm με χωρητικότητα αποθήκευσης από 800 bytes έως 1 kilobyte πληροφοριών.
Ένα από τα μικροτσίπ λειτουργεί ως επαγγελματική κάρτα του Volchek, ενώ ένα άλλο αποθηκεύει τον κωδικό του, επιτρέποντάς του να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή του.
"Το όνειρό μου ως κρυπτό αναρχικός είναι να έχουμε ένα εργαλείο ταυτοποίησης για την κρυπτογράφηση μιας ηλεκτρονικής υπογραφής και φυσικά για ιατρική εφαρμογή", δήλωσε ο Volchek στο πρακτορείο βίντεο της RT της Ruptly. "Θέλω επίσης ένα εμφυτευμένο glucometer που θα επιλύσει έναν αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα, αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη".
Ωστόσο, τα μικροτσίπ δεν εμφυτεύονται μόνιμα στο δέρμα. Μπορούν να εξαχθούν εύκολα από το σώμα όποτε ο χρήστης θέλει να το ξεφορτωθεί.
Ενώ η βιομετρική τεχνολογία παρουσιάζει αύξηση της δημοτικότητας, δημιουργεί επίσης ευρύτατες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των ανθρώπων που την υιοθετούν.
Οι χάκερ θα μπορούσαν να κάνουν κατάχρηση αυτής της τεχνολογίας εναντίον του ίδιου του κοινού και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας βελτιώνονται επίσης οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι χάκερ και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.
Πριν από δύο χρόνια, ένας χάκερ εμφύτευσε ένα μικρό τσιπ NFC στο χέρι του για να χάσει Android smartphones και παρακάμπτει σχεδόν όλα τα μέτρα ασφαλείας, αποδεικνύοντας τους κινδύνους της Biohacking.
Στο τέλος του ίδιου έτους, ένας άλλος χάκερ κατάφερε να εμφυτεύσει ένα μικρό τσιπ NFC με το ιδιωτικό κλειδί στο πορτοφόλι του Bitcoin κάτω από το δέρμα του, επιτρέποντάς του να αγοράζει είδη παντοπωλείου ή να μεταφέρει χρήματα μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, απλώς κυματίζοντας το χέρι του.
πηγή