Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δεχτεί και πολύ μικρά ποσά, της τάξεως του ενός λεπτού
Νέα εποχή στις συνήθειες των πιστών φέρνει η πρώτη επίσημη διασύνδεση POS με παγκάρι εκκλησίας. Το σύστημα έχει ήδη τοποθετηθεί στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εκκλησιαζόμενους να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα.
Όπως είπε ο ιερέας του καθολικού ναού, οι τουρίστες ζητούσαν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθώς δεν έχουν μετρητά πάνω τους και έτσι αποφασίστηκε να γίνει προς διευκόλυνση των πιστών.
Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δεχτεί και πολύ μικρά ποσά, της τάξεως του ενός λεπτού, ενώ υπάρχει «κόφτης» στα 1.000 ευρώ.
Iστορικό ανέγερσης
Ο ναός είναι χτισμένος σε ρυθμό τρίκλιτης νεοαναγενησιακής βασιλικής. Τα σχέδια επιφορτίστηκε να κάνει ο διάσημος Γερμανός αρχιτέκτονας Λέο φον Κλέντσε κατ’ εντολή του βασιλιά Όθωνα. Κατά την εκτέλεση του έργου, τα σχέδια τροποποιήθηκαν από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Λύσανδρο Καυτανζόγλου, ο οποίος και προσφέρθηκε να διευθύνει τις εργασίες του ναού, μέχρι την αποπεράτωσή του, δίχως καμιά αμοιβή.
Το οικόπεδο για την ανέγερση του ναού αγοράστηκε το 1847 με χρήματα των Καθολικών της Ελλάδας, ενώ το κτίριο οικοδομήθηκε από εράνους μεταξύ των Καθολικών του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο κυρίως ναός άρχισε να χτίζεται το 1853, ενώ τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Αυγούστου 1865.
Ο ναός έχει στο εσωτερικό του μήκος 38 μέτρα, ύψος 15 και πλάτος 24 μέτρα. Το εσωτερικό του ναού διακοσμείται με θαυμάσιες τοιχογραφίες. Από τις ωραιότερες είναι η τοιχογραφία του ημιθολίου της θριαμβευτικής αψίδας, που παριστάνει την «Αποθέωση του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη» (1890) και είναι έργο του Ιταλού ζωγράφου από τη Ρώμη Γουλιέλμου Μπιλαντσιόνι (Bilancioni).
Τα βιτρώ του ναού
Οι υαλογραφίες (βιτρώ), οι οποίες κοσμούν τα οκτώ παράθυρα στις δυο πλευρές του κάτω τμήματος του ναού, φιλοτεχνήθηκαν από το διευθυντή του βασιλικού εργαστηρίου του Μονάχου Καρλ ντε Μπουσέ (Karl de Bouchet) και είναι δωρεά του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου.
Τα τέσσερα παράθυρα του δεξιού κλίτους του ναού κοσμούν αντιστοίχως υαλογραφίες της Αγίας Αμαλίας, του Αγίου Ξύστου, του Αγίου Τελεσφόρου, μάρτυρα και Πάπα Ρώμης, καθώς του Αγίου Αθανασίου, ενώ οι υαλογραφίες των παραθύρων του αριστερού κλίτους απεικονίζουν τον Άγιο Όθωνα, τον Άγιο Ανθηρό, τον Αθηναίο μάρτυρα και Πάπα Ρώμης Άγιο Ανάκλητο καθώς και τον Άγιο Ιωάννη Χρυσόστομο, εκκλησιαστικό Πατέρα και Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.