Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Κάτοικος του Perth αποφασίζει να εμφυτεύσει μικροτσίπ
Ένας 28-χρονος επαγγελματίας πληροφορικής από το Περθ, μιλά στο ZDNet Αυστραλίας σχετικά με την εμπειρία του να γίνει ένας από τους λίγους Αυστραλούς που έχουν εμφυτεύσει κύκλωμα με αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων (RFID chip) στο χέρι τους.
Ο Τζο Γούλερ (Joe Wooller), τεχνικός διευθυντής στην Ένωση Ιντερνετ Δυτ.Αυστραλίας, αποφάσισε να εμφυτεύσει το chip στο χέρι του την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010. Η απόφασή του αυτή ακολουθεί την αντίστοιχη ενέργεια του πρώην προέδρου του Linux Αυστραλίας, Τζόναθαν Όουξερ(Jonathan Oxer),ο οποίος το έκανε το 2008.
«Η περιοχή στο χέρι μετά την εμφύτευση εξακολουθεί να είναι μαλακή", είπε ο Wooller। "Δεν μπορείς να το αισθανθείς. Μπορείς να το δεις αν τεντώσεις το δέρμα, μπορείς να δεις το μικρό εξόγκωμα και όταν βάζεις το δάχτυλό σου πάνω από αυτό μπορείς να το νοιώσεις, αλλά όχι, δεν το νοιώθεις ότι είναι μέσα στο χέρι σου, να "επιπλέει", δεν το νοιώθεις καθόλου."
Ο λόγος για την απόκτηση του chip ήταν «αρκετά ασήμαντος», είπε στο ZDNet Αυστραλίας. "Απλά ήθελα να απαλλαγώ από τα κλειδιά μου."
Ο Wooller περιγράφει το τσιπ ως "λίγο μακρύτερο από ένα Tic Tac (μικρή καραμέλα), αλλά πολύ λεπτότερο".
Επί του παρόντος, το chip ανοίγει την πόρτα στο σπίτι του, αλλά σύντομα θα το κάνει να ξεκινά το σύστημα ανάφλεξης στη μοτοσικλέτα του και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων.
Ως επαγγελματίας πληροφορικής, ο Wooller συνεργάζεται με κέντρα δεδομένων, και χρειάζεται να μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό κλειδιών. Εμφυτεύοντας ένα τσιπ στο χέρι του ήταν απλά ένας τρόπος για τη μείωση της ποσότητας του μετάλλου στην αλυσίδα των κλειδιών του..
"Δεν λέω ότι θα είμαι σε θέση να κάνω τα πάντα με αυτό το τσιπ, αλλά ξέρετε, με τα καθημερινά πράγματα μπορώ αποτελεσματικά να ξεφορτωθώ όλα τα κλειδιά μου και να χρησιμοποιώ το χέρι μου," είπε.
O Wooler είπε πως ήταν λίγο επιφυλακτικός να κάνει το τσιπ του να επικοινωνεί με τον αναγνώστη RFID της εταιρίας του διότι από τη στιγμή που το χέρι του θα «διαβαζόταν» από έναν ανιχνευτή, ο εργοδότης του θα μπορούσε να αντιγράψει τον αριθμό του μικροτσίπ και να δημιουργήσει το δικό του κλειδί να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του (του Wooler δλδ.), τη μοτοσικλέτα του και το αμάξι του.
«Στην ουσία δεν υπάρχει πραγματική κρυπτογράφηση, δεν υπάρχει πραγματική ασφάλεια με αυτό το μέτρο,» μας είπε.
«Από τη στιγμή που «διαβάσουν»το χέρι μου, θα μπορούσαν επιτυχώς να ανοίξουν το σπίτι μου, να ξεκινήσουν το αυτοκίνητό μου κτλ.»
Αλλά δεν ήταν τόσο ανήσυχος στο να συμβεί αυτό στα κρυφά λόγω του ότι η συσκευή ανάγνωσης του τσιπ πρέπει να είναι σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστών από το χέρι του. Αν κάποιος προσπαθούσε να υποκλέψει τον κωδικό, δεν θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί.
Όσον αφορά τη σύζυγο του Wooler και τη μεγαλύτερη κόρη τους που είναι 8, θα πάρουν από ένα RFID μπρελόκ αλυσίδας.
«Νομίζει ότι είμαι περίεργος,» λέει ο Wooler για τη γυναίκα του. «Γνωρίζει ότι κάνω πολλά περίεργα πράγματα ανά στιγμές και πιθανώς θα καταλήξει να το αποδεχτεί και αυτό.»
Η οκτάχρονη κόρη του, ωστόσο, «το λατρεύει».
«Θέλει και αυτή ένα,» λέει ο Wooler. «Πιστεύει ότι είναι το πιο cool πράγμα!»
«Αλλά όχι, η κόρη μου θα χρησιμοποιεί μπρελόκ RFID για να μπαίνει στο σπίτι.»
Ωστόσο, το να βρει κάποιον στην Αυστραλία να του εμφυτεύσει το τσιπ, ήταν πρόβλημα, σύμφωνα με τον Wooler. Είπε ότι έστειλε email σε μεγάλο αριθμό κλινικών για ζώα, οι περισσότερες από τις οποίες αγνόησαν το αίτημά του. Προσπάθησε ακόμη και στην τοπική κλινική, αλλά τον απέτρεψαν στο να κάνει την εμφύτευση εκεί.
«Τελικά βρήκα έναν γιατρό μέσω φίλου και είπε να καλέσω κάποιον που ήταν κοσμητικός χειρούργος. Οπότε ήταν παραπάνω από χαρούμενος να το κάνει επειδή έχει εμπειρία με εμφυτεύματα – ορμονικά εμφυτεύματα –.
Οι φίλοι του Wooler, που δουλεύουν επίσης στην πληροφορική όπως και αυτός, είναι εξίσου λάτρεις της νέας τεχνολογίας, και σκέφτονται να εμφυτεύσουν ένα μικροτσίπ και αυτοί.
«Πιστεύω πως πολλοί από αυτούς απλά περίμεναν κάποιον άλλον που γνωρίζουν, αν θα το έκανε, και βασικά εγώ έχω κάνει όλη τη σκληρή δουλεία πρώτος,» είπε.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το εμφύτευα του Wooler στο blog του, slampt.net
πηγή: http://www.zdnet.com.au/perth-man-opts-for-microchip-implant-339304154.htm?tag=mantle_skin;content
μετάφραση: ομάδα Όλυμποςτμ
πηγή:http://olympostm.blogspot.com/2010/09/perth.html