Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ - ΠΙΣΤΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΚ

Ένας από τους πλέον επικίνδυνους εγκληματίες, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Αυστραλίας για διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών, εντοπίστηκε από την αστυνομία της Κύπρου σε οδόφραγμα της Λευκωσίας, στην προσπάθειά του να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, αλλά κατάφερε να διαφύγει, εν μέσω πυροβολισμών.

Πρόκειται για τον 32χρονο Χακάν Αγίκ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως βαρόνος ναρκωτικών και καταζητείται από τον περασμένο Αύγουστο. Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψή του, μετά από διετή έρευνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, με την ονομασία «επιχείρηση Hoffman».

Τους ξέφυγε
Σχετικά με το περιστατικό, σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, μας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί στο οδόφραγμα έκαναν ότι ήταν δυνατό για να εμποδίσουν τον Αγίκ από το να διαφύγει, ρίχνοντας μάλιστα και προειδοποιητικούς πυροβολισμούς. Ωστόσο, ο ύποπτος κατάφερε να το σκάσει. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, όταν αντιλήφθηκε πως οι αστυνομικοί καθυστερούσαν να εγκρίνουν την είσοδό του στις ελεύθερες περιοχές, υποψιάστηκε ότι θα προέβαιναν σε σύλληψη και εγκατέλειψε τη σκηνή. Μαζί του υπήρχε ακόμη ένα πρόσωπο που οδηγούσε το αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγε ο Αγίκ. Παρά το ότι η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τον καταζητούμενο, η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία (AFP) θεωρεί πως ο εντοπισμός του και μόνο αποτελεί πλήγμα για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Στο Facebook
Ο κινέζος συνεργάτης του Αγίκ, Μαν Κονγκ Χο, συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Χονγκ Κονγκ, ενώ πραγματοποιούσε επίσκεψη σε συγγενικό του πρόσωπο στο νοσοκομείο. Οι αρχές της Αυστραλίας ανέφεραν ότι ο Χο και ο Αγίκ συνδέονται με πολλές εισαγωγές ναρκωτικών στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, τα τελευταία τρία έτη.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αγίκ έχει την τάση να ενημερώνει για τις δραστηριότητές του, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook. Πριν από μερικούς μήνες, ο «βαρόνος» δημοσίευσε βίντεο από τοποθεσία όπου πραγματοποιούσε διακοπές μαζί με τον κινέζο συνεργάτη του. Στο εν λόγω βίντεο, μάλιστα, απεικονίζεται ο ίδιος να οδηγά ακριβά αυτοκίνητα και να διασκεδάζει με πόρνες.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΗ