Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

"Καλλικράτης" στο ΕΣΥ και στην Παιδεία

Σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων, ΤΕΙ και ΑΕΙ επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο τη δραστική μείωση των δαπανών στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Το σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας για τα νοσοκομεία στόχο έχει τον περιορισμό των δαπανών κατά εννέα δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", το σχέδιο θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις νοσοκομείων με καταργήσεις κλινικών και αλλαγές στη χρήση μονάδων του ΕΣΥ με τις μεγαλύτερες αλλαγές να γίνονται κυρίως σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, και Αττική.

Ανάλογες αλλαγές προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση, με καταργήσεις και συνενώσεις τμημάτων ΤΕΙ αλλά και συγχωνεύσεις ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", το επικρατέστερο σενάριο, στο οποίο συμφωνούν οι εκπρόσωποι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτω, θέλει τα επτά τμήματα των ΤΕΙ, Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Λάρισας, Πάτρας και Ηγουμενίτσας, να συνενώνονται σε τρία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Τα τμήματα που είναι πρώτα στο στόχαστρο είναι εκείνα των τουριστικών σπουδών.

Πηγή: www.athina984.gr