Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Νέες απεργίες απο Δευτέρα στα ΜΜΜ

 


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία θα...


πραγματοποιήσουν 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 16.00. Τρίτη και Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ προχωρούν σε 48ωρη απεργία.

Από το υπουργείο Μεταφορών διαμηνύεται ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και υπάρχει δυνατότητα για βελτιώσεις.

Στο μεταξύ, από την Τρίτη τίθενται σε ισχύ οι νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλαιά τιμή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μέχρι και την Δευτέρα 14/2/2011.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η Κίνηση «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.

Μέλη και φίλοι της Κίνησης συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκεί, επιβιβάστηκαν «δωρεάν» σε εννέα αστικά λεωφορεία που σταθμεύουν στην περιοχή, καλώντας τους επιβάτες να μην πληρώσουν εισιτήριο.

Το ίδιο συνέβη και στη στάση «Κολόμβου», επί της οδού Εγνατίας, όπου μέλη της Κίνησης έκαναν «κατάληψη» στα διερχόμενα αστικά λεωφορεία, ζητώντας από τους επιβάτες να αντιδράσουν στις αυξήσεις του ΟΑΣΘ.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος του Συντονιστικού της Κίνησης Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα γίνει συνέλευση των μελών, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
πηγή