Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει καταθέσει προς ψήφιση, σχέδιο νόμου, για καταχώρηση όλων των εμπόρων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με την ονομασία «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».
Μέσα από τον Νόμο αυτό, με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα εφαρμοσθεί και στη χώρα μας, ο διαβόητος στις ΗΠΑ, «Διατροφικός Κώδικας» (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ξεσηκώσει πολλές διαμαρτυρίες, αφού απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους (βιολογικές), αλλά και την διακίνηση των προϊόντων τους!
Πέραν της όποιας καταχωρήσεως των εμπόρων, το νομοσχέδιο στοχεύει και στην λεπτομερή «ιχνηλάτηση» των προϊόντων, που σημαίνει ότι και τα ελληνικά τρόφιμα θα υποστούν, την διαδικασία εξαγωγής βιταμινών, αλλά και την ακτινοβόληση που υφίστανται τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα, τα υπαγόμενα στον κώδικα αυτό, αλλά και στην απαγόρευση καλλιέργειας λαχανικών ή άλλων ειδών, στους κήπους ενός εκάστου!
Στις ΗΠΑ, εφαρμόσθηκαν αυτά, με το Νομοσχέδιο «Senate Bill 510», όπου περιλαμβάνονται αναλυτικώς όλες οι «υποχρεώσεις» που πρέπει άμεσα να ισχύσουν.
Ο Κώδικας αυτός, απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση, ή θεραπεία οποιασδήποτε παθήσεως ή ασθενείας», χαρακτηρίζοντάς τις, μάλιστα, ως «τοξίνες/ δηλητήρια»), ενώ κάθε είδος τροφής, ακόμη και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα, θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να «απομακρυνθούν», όλα τα (δήθεν) «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία. Διαφορετική επιλογή, θα ήταν μόνον η ατομική – σπιτική καλλιέργεια που, όμως, πλέον απαγορεύεται στις ΗΠΑ.
Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά συστατικά, θα είναι πολύ περιορισμένα και μόνον αυτά που περιλαμβάνει ο Κώδικας στη λίστα του, δηλαδή κάποιες τάχα «ευεργετικές» ουσίες, όπως το φθόριο, το οποίο όμως θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα! Άλλα θρεπτικά στοιχεία, όπως οι βιταμίνες A, B, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες, μειούμενες σε αμελητέες ποσότητες.
Η «επανεισαγωγή» του Κώδικα Διατροφής (που οι ρίζες του αρχίζουν από τη Γερμανία, στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου), αποφασίσθηκε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, το 1962, σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Όπως αναγράφεται στον αμερικανικό Τύπο, από την 1η Ιανουαρίου του 2010, η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για τα κράτη – μέλη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου και αν τυχόν ένα κράτος – μέλος, αρνηθεί να επικυρώσει ή ίσως να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του, από άλλο κράτος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή!
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όσα είδαν το φως της δημοσιότητος για το περιγραφόμενο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου, προς ψήφιση, σε σχέση με τον Διατροφικό Κώδικα και όσα προβλέπει;
2. Θα ισχύσουν και στη χώρα μας, οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις ατομικών αγροτικών καλλιεργειών, όπως εφαρμόσθηκε στις ΗΠΑ; Πώς τοποθετείται το Υπουργείο και τι θα πράξει στο μείζον αυτό ζήτημα;
elora
Τι είναι το Codex AlimentariusΗ Επιτροπή του Codex Alimentarius δημιουργήθηκε το 1963 από τον FAO και της ΠΟΥ για την ανάπτυξη προτύπων για τα τρόφιμα, τις κατευθυντήριες γραμμές και σχετικά κείμενα όπως κώδικες πρακτικής στο πλαίσιο της κοινής FAO / WHO για την τυποποίηση των τροφίμων. Οι κύριοι σκοποί του προγράμματος αυτού είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών και τη διασφάλιση δίκαιων εμπορικών πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων, καθώς και στην προώθηση του συντονισμού όλων των προτύπων για τα τρόφιμα εργασίες που αναλαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization WHO).
Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν > και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.
Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή ιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής - Codex and Nutricide, 2005*)
Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία <> σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.
Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).
Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:
Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπο-ρίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων - αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.
Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.
Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την <ασθένειας>>, χαρακτηρίζοντάς τις <<τοξίνες ή δηλητήρια>>. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της <>.
Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμο-να την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη; Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)
Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :
πηγές http://www.codexalimentarius.net/
http://www.youtube.com/user/aitherovamones
Μέσα από τον Νόμο αυτό, με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα εφαρμοσθεί και στη χώρα μας, ο διαβόητος στις ΗΠΑ, «Διατροφικός Κώδικας» (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ξεσηκώσει πολλές διαμαρτυρίες, αφού απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους (βιολογικές), αλλά και την διακίνηση των προϊόντων τους!
Πέραν της όποιας καταχωρήσεως των εμπόρων, το νομοσχέδιο στοχεύει και στην λεπτομερή «ιχνηλάτηση» των προϊόντων, που σημαίνει ότι και τα ελληνικά τρόφιμα θα υποστούν, την διαδικασία εξαγωγής βιταμινών, αλλά και την ακτινοβόληση που υφίστανται τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα, τα υπαγόμενα στον κώδικα αυτό, αλλά και στην απαγόρευση καλλιέργειας λαχανικών ή άλλων ειδών, στους κήπους ενός εκάστου!
Στις ΗΠΑ, εφαρμόσθηκαν αυτά, με το Νομοσχέδιο «Senate Bill 510», όπου περιλαμβάνονται αναλυτικώς όλες οι «υποχρεώσεις» που πρέπει άμεσα να ισχύσουν.
Ο Κώδικας αυτός, απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την «πρόληψη, αντιμετώπιση, ή θεραπεία οποιασδήποτε παθήσεως ή ασθενείας», χαρακτηρίζοντάς τις, μάλιστα, ως «τοξίνες/ δηλητήρια»), ενώ κάθε είδος τροφής, ακόμη και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα, θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να «απομακρυνθούν», όλα τα (δήθεν) «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία. Διαφορετική επιλογή, θα ήταν μόνον η ατομική – σπιτική καλλιέργεια που, όμως, πλέον απαγορεύεται στις ΗΠΑ.
Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά συστατικά, θα είναι πολύ περιορισμένα και μόνον αυτά που περιλαμβάνει ο Κώδικας στη λίστα του, δηλαδή κάποιες τάχα «ευεργετικές» ουσίες, όπως το φθόριο, το οποίο όμως θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα! Άλλα θρεπτικά στοιχεία, όπως οι βιταμίνες A, B, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο, ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες, μειούμενες σε αμελητέες ποσότητες.
Η «επανεισαγωγή» του Κώδικα Διατροφής (που οι ρίζες του αρχίζουν από τη Γερμανία, στο τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου), αποφασίσθηκε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, το 1962, σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Όπως αναγράφεται στον αμερικανικό Τύπο, από την 1η Ιανουαρίου του 2010, η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για τα κράτη – μέλη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου και αν τυχόν ένα κράτος – μέλος, αρνηθεί να επικυρώσει ή ίσως να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του, από άλλο κράτος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή!
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος που ερωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
1. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όσα είδαν το φως της δημοσιότητος για το περιγραφόμενο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου, προς ψήφιση, σε σχέση με τον Διατροφικό Κώδικα και όσα προβλέπει;
2. Θα ισχύσουν και στη χώρα μας, οι κανονισμοί και οι απαγορεύσεις ατομικών αγροτικών καλλιεργειών, όπως εφαρμόσθηκε στις ΗΠΑ; Πώς τοποθετείται το Υπουργείο και τι θα πράξει στο μείζον αυτό ζήτημα;
elora
Τι είναι το Codex AlimentariusΗ Επιτροπή του Codex Alimentarius δημιουργήθηκε το 1963 από τον FAO και της ΠΟΥ για την ανάπτυξη προτύπων για τα τρόφιμα, τις κατευθυντήριες γραμμές και σχετικά κείμενα όπως κώδικες πρακτικής στο πλαίσιο της κοινής FAO / WHO για την τυποποίηση των τροφίμων. Οι κύριοι σκοποί του προγράμματος αυτού είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών και τη διασφάλιση δίκαιων εμπορικών πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων, καθώς και στην προώθηση του συντονισμού όλων των προτύπων για τα τρόφιμα εργασίες που αναλαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.
Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization - FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό (World Health Organization WHO).
Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν > και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.
Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή ιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής - Codex and Nutricide, 2005*)
Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων, μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 από τα μέλη της από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης, η εταιρία <> σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.
Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).
Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:
Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπο-ρίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων - αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.
Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.
Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.
Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:
Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την <ασθένειας>>, χαρακτηρίζοντάς τις <<τοξίνες ή δηλητήρια>>. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).
Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της <>.
Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμο-να την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη; Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται
Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)
Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :
πηγές http://www.codexalimentarius.net/
http://www.youtube.com/user/aitherovamones
το είδα ΕΔΩ