Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αγριεύει η κατάσταση και στην Συρία - ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟ 7 ΧΩΡΩΝ (video)


(Ανανεωμένο) Οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον εκατοντάδων νεαρών που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη Ντεράα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της πόλης αυτής στη νότια Συρία, μετά το θάνατο έξι πολιτών της στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
“Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ καθώς ερχόντουσαν από τα βόρεια, πτώματα έπεφταν στους δρόμους”, είπε αυτόπτης μάρτυρας.
Την ίδια ώρα υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν σήμερα στη Ντεράα, ενώ η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι καθαιρέθηκε ο κυβερνήτης της πόλης αυτής, στην οποία γίνονται οι διαδηλώσεις κατά του συριακού καθεστώτος.
Ένα 11χρονο κοριτσάκι “σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στην κηδεία” δύο θυμάτων στη Ντεράα, σύμφωνα με υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Δύο άλλοι άνθρωποι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα το απόγευμα. Διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο της Ντεράα με ιδιωτικά οχήματα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο ένας έφερε τραύμα από σφαίρες στο κεφάλι, ενώ το σώμα του άλλου ήταν γεμάτο αίματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου τους.
Νωρίτερα υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις της τάξης είχαν ανοίξει πυρ με πραγματικές σφαίρες στην κηδεία δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ντεράα και ότι υπήρχαν τραυματίες.
Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει την καθαίρεση του κυβερνήτη της Ντεράα Φάισαλ Χαλτούμ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγή
ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ:

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ των ΗΠΑ τα λέει, όχι κάποιος συνωμοσιολόγος! "ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ 7 ΧΩΡΕΣ" video

 

το είδα εδώ