Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία - (Δείτε φώτο - βίντεο)



Έκλεισαν το δρόμο και πέταξαν τα DVD οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λαμίας
Σχεδόν όλα τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια στη Λαμία τελούν υπό κατάληψη. Λουκέτο έβαλαν επίσης οι μαθητές στη Στυλίδα και στον Δομοκό, ενώ αναβρασμός επικρατεί και σε άλλα σχολεία του νομού και της περιφέρειας και είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί ο αριθμός των κλειστών σχολείων.

Οι μαθητές του 5ου λυκείου πραγματοποίησαν το πρωί καθιστική διαμαρτυρία έξω από το χώρο του σχολείου στην οδό Κύπρου και συμβολικά πέταξαν τα dvd, φωνάζοντας:
"Δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε βιβλία, που θα φτάσει πια αυτή η κοινωνία"

Στο πλευρό των μαθητών του 5ου Λυκείου, που έχει και σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Διαβάστε τι δήλωσε στο LamiaReport η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαδοπούλου Καλλιόπη:

<<Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη βιβλίων , η οποία ούτως η άλλως κοινό πρόβλημα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταγγέλλουμε τις σοβαρές ελλείψεις που σχετίζονται με τις κτιριακές εγκαταστάσεις στο 5ο ενιαίο Λύκειο Λαμίας . Ουσιαστικά χωρίς υποδομή για τη χρήση του , το Λύκειο στεγάζει 425 μαθητές σε παλαιωμένους χώρους , χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και με λειτουργία εξωτερικών τάξεων στις οποίες για να εισέλθουν οι μαθητές αναγκάζονται να διασχίσουν κεντρικό δρόμο , με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια τους>>.

Δείτε βίντεο και φώτο:



















πηγή