Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαίνουν κι άλλα σχολεία στο χορό των καταλήψεων


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα και στη Στερεά.


Στη Φθιώτιδα υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο Λύκειο Λαμίας, το 1ο Λύκειο, το Λύκειο Στυλίδας, ενώ ετοιμάζονται να μπουν στο χορό το 2ο Λύκειο Λαμίας καθώς και ο Δομοκός.

Στις 8.00΄ αύριο το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές του 5ου λυκείου Λαμίας θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Κύπρου έξω από το σχολείο τους.

Στη Βοιωτία τελούν υπό κατάληψη το Λύκειο Ορχομενού, το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και το 2ο Λύκειο Θηβών.

Αναβρασμός επικρατεί σε πάρα πολλά σχολεία σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας και τις επόμενες ημέρες ο αριθμός, όπως όλα δείχνουν, θα αυξηθεί.

Ο Προϊστάμενος της περιφερειακής εκπαίδευσης Στερεάς κ. Ηλίας Αργυρόπουλος είπε στο LamiaReport ότι γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να καλυφθούν οι ελλείψεις των βιβλίων με φωτοτυπίες και ότι είμαστε ανοικτοί στο διάλογο με τους μαθητές αλλά θέλουμε τα σχολεία ανοικτά.

Η διεύθυνση Β΄θμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπως ανήρτησε και στο site της, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα αδρανοποιημένα σχολικά συμβούλια στα οποία συμμετέχουν οι γονείς, οι καθηγητές, η τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά οι μαθητές.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίκωση-πρόσκληση που ανήρτησε η Β΄θμια:
<<Δεδοµένη είναι η δύσκολη συγκυρία που αντιµετωπίζει η χώρα µας και συνεπακόλουθα η εκπαιδευτική κοινότητα και οι µαθητές ως αναπόσπαστο τµήµα του κοινωνικού µας ιστού, γεγονός που έχει δυσάρεστες συνέπειες, όπως π.χ. καταλήψεις, ελλείψεις σε διδακτικά βιβλία, κ.α. Θεωρούµε λοιπόν πως οι Δ/ντες των σχολικών µονάδων και τα στελέχη της εκπαίδευσης σε συνεργασία µε τα Σχολικά Συµβούλια(άρθ.51 του Ν.1566/85) και αξιοποιώντας τα, έχουν τη δυνατότητα να συµβάλουν, µέσα σε κλίµα συλλογικότητας, θετικού πνεύµατος και στενής συνεργασίας εκπαιδευτικών, γονέων και µαθητών, στην υπερσκέλιση των όποιων εµποδίων και στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών µονάδων.>>
πηγή