Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ρουμπινί: Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να πτωχεύσει και να εγκαταλείψει το ευρώ

Το ευρώ θα προκαλέσει στην Ελλάδα 'πόνο' για πολλά χρόνια, βαθιά ύφεση και αποπληθωρισμό, υποστηρίζει ο Ρουμπινί στους FT σημειώνοντας πως ως εκ τούτου έχει έρθει η ώρα για την Ελλάδα να το εγκαταλείψει...Ακόμη και μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δε θα σώσει τη χώρα γιατί δεν είναι ανταγωνιστική εντός του ευρωσυστήματος, αναφέρει ο Ρουμπινί, συμπληρώνοντας πως ούσα τμήμα της ευρωζώνης η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Χρειάζεται υποτίμηση του νομίσματος, κάτι που δε θα μπορέσει να κάνει εντός της ευρωζώνης, αναφέρει ο Ρουμπινί. Έτσι, πρέπει να πτωχεύσει άμεσα, να σπάσει το δεσμό με το ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή.

Φυσικά, μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η αποφυγή της κατάρρευσης της χώρας υπό το βάρος προβλημάτων αντίστοιχων με αυτά που βίωσε η Αργεντινή και πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα μπορεί τότε να γίνει με ειδικά ομόλογα αφού η Ελλάδα δε θα χρωστά, πια, τόσο δυσβάσταχτο χρέος στους δανειστές της, αναφέρει ο Ρουμπινί.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη ο Ρουμπινί πιστεύει ότι μπορεί να οργανώσει μία ελληνική πτώχευση έτσι ώστε να αποφευχθούν δραματικές συνέπειες.

XrimaNews.gr