«Η Σοσιαλιστική Διεθνής θεωρεί τη μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ως βασική της προτεραιότητα, με την οποία συμφωνούν πολλοί από τους διαδηλωτές στη Wall Street και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις. Επειδή αυτές οι διαδηλώσεις εκφράζουν κάτι το ευρύτερο: δεν αρκεί να αλλάξουν οι κοινωνίες και οι χώρες μας. Πρέπει να αλλάξουμε μια ευρύτερη κοινωνία, το σημερινό παγκόσμιο χωριό μας.» Τα παραπάνω διακήρυξε ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην πρώτη συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, στο Βαθύ, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.
Όλη η ομιλία ΕΔΩ
Δείτε το βίντεο:
Λίγα ακόμα φιλο-παγκοσμιοποιητικά απανθίσματα από τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς:
«…Θα ξεκινήσω με τη λέξη «σεβασμός». Χρησιμοποιώ τη λέξη «σεβασμός» για πολλούς λόγους και, πρωτίστως, επειδή πιστεύω ότι τα Κινήματά μας βασίζονται σε μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη, στο αίσθημα της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού απέναντι στους συνανθρώπους μας.
….Σίγουρα, ο καθένας από εμάς έχει τον πολιτισμό του, την παράδοσή του, την ιστορία του. Όμως, παράλληλα, πιστεύουμε ότι είμαστε ενωμένοι, κυρίως από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα.
…..Αυτή τη στιγμή, είναι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που πλήττει και την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως κι άλλα κοινά προβλήματα. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η φτώχεια και η μετανάστευση, οι συγκρούσεις, οι πόλεμοι, το Μεσανατολικό, το Παλαιστινιακό. Αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων διαφέρει. Άλλο είναι να σώζει κανείς τις τράπεζες εις βάρος του φορολογούμενου, κι άλλο να τις σώζει με περικοπές των «bonus» και των τεράστιων κερδών που διανέμονται στους λίγους.
….Άλλο είναι να αντιμετωπίζει κανείς τη μετανάστευση με ρατσιστική συμπεριφορά, κι άλλο να βλέπει κανείς την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος, δείχνοντας σεβασμό στο μετανάστη.
….Γι' αυτό, λοιπόν, πιστεύουμε ότι έννοιες όπως η Δημοκρατία βρίσκονται υπεράνω όλων των άλλων εννοιών. Κατ' αρχήν, η Δημοκρατία δεν είναι ούτε δυτική έννοια, ούτε θρησκευτική. Είναι μια αρχαία έννοια, που γεννήθηκε σε αυτή την περιοχή, υπό την επιρροή πολλών Μεσογειακών πολιτισμών.
…Πιστεύουμε επίσης και στον πλούτο και τον σεβόμαστε - επειδή υπάρχει πλούτος στην ποικιλότητα του κόσμου μας.
….Οι κοινωνίες και οι πολίτες στην περιοχή εδώ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, διεκδικούν περισσότερη Δημοκρατία, συμμετοχή, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Nομίζω ότι η Aραβική Άνοιξη προβάλλει δυναμικά και παγκοσμίως τη θέση της, για το πώς πρέπει να οργανώνονται τα πολιτικά κόμματα και για το ρόλο τους στις σύγχρονες κοινωνίες μας».
Σχ. ΚΟ 1: Η δημοκρατία που γεννήθηκε στην «…περιοχή αυτή» (!) επηρεάστηκε από πολλούς άλλους λαούς, όπως Αιγυπτίους, Εβραίους, Χανανναίους, Πέρσες και λοιπούς βαθιά δημοκρατικούς λαούς…
2: Η «ποικιλότητα» είναι καλή, εκτός αν είσαι… βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Τότε αν δεν συμμορφώνεσαι με την "γραμμή" και προάγεις τάχαμου, την «ποικιλία» διαγράφεσαι. Με «σεβασμό» βέβαια.
Συγκεντρωμένες στο παρακάτω βίντεο οι προσπάθειες του ΓΑΠ να μας πείσει ότι η μόνη μας ελπίδα είναι η Παγκόσμια (Δια)κυβέρνηση. Ποτέ βέβαια, δεν μας εξήγησαν όλοι αυτοί οι «Καλοί Σαμαρίτες» που τόσο πονάνε για την ανθρωπότητα - τύπου Σόρος, Ροκφέλερ, Μπους, Ομπάμα, Τρισέ, Κίσσινγκερ, Πάπα, ΓΑΠ και δεν συμμαζεύεται – πως ακριβώς θα γίνει η παγκόσμιά τους (δια)κυβέρνηση, πως θα λειτουργήσει και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της. Ή μάλλον, ποιος θα είναι το επόμενο βήμα της.
πηγή : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ