Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Αποφυλακίζονται με βούλευμα οι τρεις του Επαναστατικού Αγώνα

Του Παναγιώτη Στάθη
Την απελευθέρωση με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και των τριών κατηγορουμένων που έχουν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας διέταξε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Η δικαστική απόφαση αφορά τους Νίκο Μαζιώτη, τη σύντροφο του Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα και τον Κ. Γουρνά που μόλις χθες μετά την διακοπή της δικής τους για τις 24 Οκτωβρίου στον Κορυδαλλό, υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία εμφανίζονται «υπερήφανοι για τη δράση της οργάνωσης και αμετανόητοι για τη συμμετοχή τους σε αυτή».

Η απόφαση των δικαστών πάντως ήταν μονόδρομος νομιμότητας δεδομένου ότι την ερχόμενη Τρίτη 11 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει είναι γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία (ανάκριση και δίκη) εντός αυτού του ορίου.

Στους τρεις, που θα βγουν από τις φυλακές της ερχόμενη Τρίτη, επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
-παραμονή εντός του νομού Αττικής,
- παραμονή στη διεύθυνση που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία και
-εμφάνιση κάθε πέντε μέρες στο Α.Τ της περιοχής τους.

Στις φυλακές παραμένει μόνο ο Κ. Κάτσενος ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ και οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

πηγή