Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ: Γιώργο είσαι παράλογος - Σαρκοζί: Ούτε ένα ευρώ παραπάνω στους Έλληνες



ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣΤα "χώνουν" ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο πριν συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...

Στη γαλλική Monde αναφέρεται η εκβιαστική θέση του κ. Σαρκοζί. Συγκεκριμένα ο κ. Σαρκοζί δήλωσε:«Δεν υπάρχει πλέον τίποτα προς διαπραγμάτευση. Οι Έλληνες δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω όσο δεν θα έχουν υιοθετήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαίτησε το ΔΝΤ. Το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και να θέσει στους Έλληνες το μόνο ερώτημα που υπάρχει: Θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ;».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ, η οποία σε συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως:«Εκτιμάμε όλο τον κόσμο, τους Τούρκους όπως και τους Έλληνες, όταν εμφανίζονται λογικοί», ενώ πρόσθεσε «η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Ευρώπης, αν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες».

Ο Παπανδρέου κατάφερε να χαλάσει μέσα σε μία ώρα, όσα έφτιαχνε δύο χρόνια με τους Ευρωπαίους και αυτό έχει εξαγριώσει τους πάντες.