Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Παπάς γυρίζει από σπίτι σε σπίτι και μαζεύει αίμα!


Ο παπα Θόδωρος, εφημέριος στο ναό του αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, γυρίζει, στην κυριολεξία, από σπίτι σε σπίτι, για να μαζέψει αίμα! Οργανώνει με ευθύνη νοσοκομειακών μονάδων αιμοδοσίες στο ναό του και πηγαίνει ο ίδιος από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να προκειμένου να παροτρύνει τους ανθρώπους να συμμετάσχουν. Όπως λέει, "με το να δώσεις αίμα σώζεις τη ζωή ενός ανθρώπου. Αν δεν υπάρχουν αιμοδότες ο κόσμος θα πεθαίνει.
Για να σωθούν όλοι θα πρέπει
να υπάρχει μεγάλο αποθεματικό σε αίμα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δίνουν αίμα όσοι περισσότεροι γίνεται. Άρα δίνοντας αίμα σώζεις τη ζωή κάποιου συνανθρώπου σου. Σκεφτείτε ότι θα....
σώσετε ζωές.
Φανταστείτε να ήσασταν εσείς άρρωστοι και να χρειαζόσασταν αίμα; Τι θα κάνατε; Όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, πρέπει να γίνουν αιμοδότες.
Αν κάποιος από εμάς χρειαστεί αίμα τότε η «αιμοδοσία» θα μας βοηθήσει και θα είναι πάντα δίπλα στο πλευρό μας… Σκέψου το! Δέκα λεπτά, μόνο δέκα λεπτά… Η αιμοδοσία είναι κάτι πολύ σημαντικό. Καλό θα ήταν να γίνουμε όλοι αιμοδότες, γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν αίμα κάποια στιγμή. Δεν είναι τίποτα. Ένα τσιμπηματάκι νιώθεις κι αυτό είναι όλο! Λίγα λεπτά από το χρόνο μας, μπορεί να χαρίσουν σε κάποιον ακόμα και τη ζωή του. Δίνοντας αίμα σώζεις ζωές. Είναι καθήκον μας να δώσουμε αίμα σε όσους χρειάζονται.
Ο λόγος που πρέπει να δίνουμε αίμα είναι γιατί, κάποια στιγμή ο γείτονας, ο φίλος ακόμα και κάποιος από την οικογένειά μας μπορεί να χρειαστεί αίμα… Κάποιοι δεν μπορούν να δώσουν, αλλά όσοι μπορούν πρέπει να δίνουν αίμα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Γίνε κι εσύ αιμοδότης!".

ΚΑΤΟΨΗ