Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Στο νοσοκομείο Λαμίας γεννούν χωρίς γυναικολόγο!


Έγινε και αυτό στην Ελλάδα του 2012....<<Πως κάνετε έτσι....παλιά γεννούσαν στα χωράφια...Μαμές δεν έχετε?>>, είχε πει πρόσφατα ο Αναπληρωτής Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάρισας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες!!!!


Ένα ακόμη περιστατικό στο νοσοκομείο Λαμίας, που δείχνει ότι η Ελληνική Περιφέρεια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και ουσιαστικά έχει μπει στον αυτόματο πιλότο.

Δεν είναι μικρό πράγμα ένα Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο όπως αυτό της Λαμίας, να μην διαθέτει γυναικολόγο όλο το 24ωρο, έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα επείγοντα περιστατικά και φυσικά τους τοκετούς.

Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, εδώ και λίγες ημέρες οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες και έτσι η γυναικολογική κλινική λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα και μετά μέχρι το πρωί είναι χωρίς γιατρό.

Αν έρθει επείγον περιστατικό, πρέπει να πάει Λάρισα, Βόλο ή Αθήνα. Τι γίνεται όμως αν έρθει γυναίκα ετοιμόγεννη και δεν προλαβαίνει να πάει αλλού?

Χθες το απόγευμα λοιπόν έφθασε στο νοσοκομείο μια ετοιμόγεννη ρομά και γέννησε με τη βοήθεια μαίας, αφού δεν υπήρχε γιατρός. Ευτυχώς ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και όλα πήγαν καλά. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε κάποια επιπλοκή?

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Λαμίας, αναδεικνύει περίτρανα η φράση, που είπε ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάρισας κ. Τσάτσος, όταν του έθεσαν το θέμα των ελλείψεων στη γυναικολογική κλινική. <<Πως κάνετε έτσι....παλιά γεννούσαν στα χωράφια...Μαμές δεν έχετε?>>, αφήνοντας άφωνους γιατρούς και διοικητικούς παράγοντες που συμμετείχαν στην σύσκεψη.

Για το σοβαρό αυτό θέμα και γενικότερα για το ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Λαμίας, έχει ενημερώσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη και έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ο γνωστός ποινικολόγος Γιώργος Δούμας, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου είχε κρούσει στη κάμερα του LamiaReport και ο Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Λαμίας Δημήτρης Σφύρας, κάνοντας λόγο για "καταραμένο νοσοκομείο", λέγοντας ευθέως ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

πηγή : Lamiareport. gr

Η ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ

Iris Apartments

Iris Apartments
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να επισκεφθείτε το site

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ