Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε ο Α/ΓΕΣ - Σύγκρουση με ΥΦΕΘΑ Π.Καράμπελα - Νέος Α/ΓΕΣ ο Κ.Γκίνης


Παραιτήθηκε μεσα στη νύχτα ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ.Ζιαζιάς μετα από σύγκρουση που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Καράμπελα. Η παραίτησή του δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τις κυβερνητικές επιλογές για τις κρίσεις, αλλά ήταν προϊόν της προσωπικής κόντρας που είχαν οι δύο άνδρες, αλλά και έντονης κοματικής διαφοράς τους.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καράμπελας υπήρχε θέμα με την δομή δυνάμεων που προωθύσε ο Π.Καράμπελας με τα οποία δεν συμφωνούσε ο Ζιαζιάς, αλλά βασικά από την πρώτη ημέρα ήταν σαφές ότι δεν υπήρχε χημεία μεταξύ τους, με δεδομένο ότι και οι δύο ήταν στρατιωτικοί (ο Π.Καράμπελας αντιστράτηγος Πυροβολικού) και είχαν σκληρές και αμετακίνητες απόψεις. Έτσι παραιτήθηκε παρά την προσπάθεια του υπουργού Άμυνας Π.Παπανγιωτοπουλου να τον μεταπείσει.

Ο Κ.Ζιαζιάς προϊόν του πραξικκοπήματος Π.Μπεγλίτη, θεωρείται ιδιαίτερα κομματικοποιημένος με το παλιό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρεόυ (σκληρό "παπανδρεϊκό" τον χαρακτηρίζουν), αν και καλός αξιωματικός, αλλά πάντως μια επιλογή που είχε γίνει με 100% κομματικά κριτήρια από τους Παπανδρέου και Μπεγλίτη.
Διάδοχός του θα είναι ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης διοικητής Στρατιάς και επιθεωρητής Στρατού στο ΚΥΣΕΑ που ξεκινά στις 10.00 και το οποίο δεν επρόκειτο να κρίνει - όπως από χθες έγραψε το defenceneτ.gr του αρχηγούς των Επιτελείων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr