Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Βασάνισαν, ακρωτηρίασαν και έκαψαν 11χρονο αγόρι γιατί ήταν χριστιανός



Ενώ δεν έχει κοπάσει η υστερίαγια τη σύλληψη ενός χριστιανού κοριτσιού με σύνδρομο Down με την κατηγορία της «βλασφημίας»,το άγρια ​​βασανισμένο σώμα ενός 11χρονου χριστιανού αγοριού βρέθηκε στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν.

Το σώμα του Samuel Yaqoob,ανακαλύφθηκε με κομμένα τα χείλη και τη μύτη, το στομάχι του είχε αφαιρεθεί και τα πόδια του είχαν ακρωτηριαστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία το σώμα αργότερα το έκαψαν και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί.

Συγγενείς εντόπισαν το πτώμα από ένα διακριτικό σημάδι στο μέτωπο του αγοριού.

Ο Yaqoob, κάτοικος της χριστιανικής αποικίας του Faisalabad, είχε χαθεί από τις 20 Αυγούστου, για τελευταία φορά ενώ πήγαινε σε μια τοπική αγορά. Τα ακρωτηριασμένα λείψανα του εντοπίστηκαν στην γιορτή Eid-Ul-Fitr, που σηματοδοτεί το τέλος της μουσουλμανικής νηστείας του Ραμαζανιού.

Αστυνομικοί ερευνούν αν το ανήλικο αγόρι είχε κατηγορηθεί για «βλασφημία». Ο Yaquub πιστεύεται ότι είναι ορφανός, αλλά η εφημερίδα Telegraph λέει ότι η μητέρα του αναφέρθηκε στο τοπικό τύπο ότι αρνήθηκε κάθε υποτιθέμενη κατηγορία.

«Δεν λάβαμε κανένα τηλεφώνημα για λύτρα ούτε μας είπαν ότι ο Σαμουήλ είχε διαπράξει βλασφημία»,είπε.

Όταν ένας χριστιανός είναι«ύποπτος» ότι παραβαίνει τους νόμους περί βλασφημίας, οι συνέπειες μπορεί να είναι βίαιες, αναφέρει η ΜΚΟ World Public Forum.

Ο θάνατος του 11χρονου έρχεται μια εβδομάδα μετά την είδηση ότι ένα νεαρό χριστιανό κορίτσι με σύνδρομο Down κατηγορήθηκε με βλασφημία, μετά από πληροφορίες ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου.

Η Rifta Masihξυλοκοπήθηκε από τοπικούς μουσουλμάνους, αφού κάποιος είπε ότι την είδε να καίει σελίδες του ιερού βιβλίου του Ισλάμ, κατά το μαγείρεμα. Αρκετές εκατοντάδες Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μετά το περιστατικό από το φόβο της βίας, καθώς τοπικά τζαμιά ανέφεραν το υποτιθέμενο περιστατικό από τα ηχεία,και εκατοντάδες μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους.

Στο Πακιστάν, εκείνοι που κατηγορούνται για βλασφημία υπόκεινται σε άμεση φυλάκιση και στερούνται του δικαιώματος της χρηματικής εγγύησης για την πρόληψη της βίας του όχλου. Κατά κανόνα, ο κατηγορούμενος τοποθετείται σε απομόνωση για δική του προστασία από την παρενόχληση από άλλους κρατούμενους και φύλακες.
Εκείνοι που απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, συχνά εγκαταλείπουν την χώρα, η οποία αποτελεί την χώρα με την αυστηρότερη επιβολή του νόμου της Σαρία στον κόσμο, όπως αναφέρει η Washington Post. Στο Πακιστάν, η συκοφαντία του Ισλάμ ή του ιερού βιβλίου τιμωρείται με θάνατο.

Δεν υπήρξαν εκτελέσεις για βλασφημία, αν και η Asia Bibi, χριστιανή και μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε σε θάνατο πριν από δύο χρόνια. Η Bibi δεν έχει εκτελεστεί από ακόμα, και μπορεί να της δοθεί χάρη.

Ο Χριστιανός υπουργόςShahbaz Bhatti και ο πολιτικός της Πακιστανικής κυβέρνησης Salmaan Taseer και οι δύο δολοφονήθηκαν για την αντίθεσή τους στους νόμους περί βλασφημίας σε σχέση με την υπόθεση της Bibi.

Τον περασμένο μήνα, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για βεβήλωση ενός Κορανίου, σύρθηκε από τον όχλο έξω από το αστυνομικό τμήμα και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου.

Σύμφωνα με τον ερευνητής Ali Dyan Hasan της οργάνωσηςHuman Rights Watch, "Ο νόμος περί βλασφημίας δημιουργεί τη νομική υποδομή η οποία στη συνέχεια χρησιμοποιείται με διάφορους ανεπίσημους τρόπους για εκφοβισμό,εξαναγκασμό, παρενόχληση και διωγμό."

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή