Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΚΙ ΑΛΛΗ ΝΑΡΚΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ... ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ





echedoros-a.gr._

Στο Παζαρτζίκ στην περιοχή του Καχραμάνμαρας στρατιωτικό όχημα ανατινάχθηκε από νάρκη που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα, από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ένας στρατιώτης.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της περιοχής, Mustafa Sarıkaya, η νάρκη είχε τοποθετηθεί στην εθνική οδό Παζαρτζίκ- Γκιόλμπασι, κοντά στο χωριό Ulubahçe και το θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας που περνούσε από εκεί ανατινάχθηκε.

Ο Mustafa Sarıkaya, σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις του, δήλωσε ότι οι άνδρες της αστυνομίας ελέγχουν την οδική αρτηρία για τοποθέτηση από τους αυτονομιστές και άλλων ναρκών. Οι τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών στο νοσοκομείο της πόλης .

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ....

Ο συμπρόεδρος του κόμματος BDP της Τουρκίας, Selahattin Demirtas, δήλωσε ότι οι περιοχές της περιφέρειας Χακκάρι, Şemdinli και η Çukurca, σε μία έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.


Ο Demirtas μιλώντας στην εφημερίδα ‘Taraf’ δήλωσε ότι από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν γίνεται καμία επιχείρηση επί του εδάφους, πραγματοποιούνται μόνο αεροπορικοί βομβαρδισμοί, (ωσάν σε ξένο έδαφος).

Τα στρατόπεδα, τα μονοπάτια διαφυγής, οι δρόμοι, ελέγχονται όλα από το PKK.

Και αυτό δεν είναι κρυφό από τη δημοσιότητα.
Η κατάσταση είναι ακριβώς αυτή και δεν μπορεί να την αρνηθεί κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος. Όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό την εποπτεία του PKK.

Ο Demirtas ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ και 45 ημέρες πίσω από τις σκηνές των συγκρούσεων και όπως κυλούν τα γεγονότα κατά το τελευταίο έτος «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το τελικό χτύπημα για την οργάνωση, ώστε να επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει υποστήριξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε στη εφημερίδα για να τονίσει πιο κάτω:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το PKK, αλλά και το BDP δεν κάνουν προπαγάνδα, ή ενέργειες για ένα σκοπό, αυτό είναι το αποτέλεσμα των γεγονότων’.