Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Η Ρωσία προετοιμάζεται για γιγαντιαία άσκηση


Η Ρωσία, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία γιγαντιαία άσκηση τόσο στη Μαύρη Θάλασσα, όσο και στη Μεσόγειο, σε πραγματικό χρόνο.
Η άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο συμμετέχουν οι τέσσερις στόλοι της Ρωσίας και θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας.
Τονίζεται, ακόμη, η άσκηση τέτοιου μεγέθους –τεσσάρων στόλων- είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Εκτός από τις θαλάσσιες δυνάμεις θα γίνει συγχρονισμός και με επίγειες δυνάμεις, όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα θα γίνει συγχρονισμός της άσκησης των πολεμικών πλοίων με τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του βόρειου Καυκάσου από τις δυνάμεις αλεξιπτωτιστών.
Επισημαίνεται ότι η Ρωσία αντιτίθεται στην πολιτική λύση στη Συρία με ξένη στρατιωτική επέμβαση.
Ωστόσο δεν αποκλείει τη δημιουργία μίας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία και τον περιορισμό των εξουσιών του Άσαντ, τουλάχιστον, μέχρι το 2014, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι τα ρωσικά πλοία παραμένουν ανοικτά της Συρίας στο ενδεχόμενο εκκένωσης των περίπου 25 χιλιάδων πολιτών που βρίσκονται στη Συρία.
--

Η ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ

Iris Apartments

Iris Apartments
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να επισκεφθείτε το site

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ