Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινούν αθόρυβα, βγάζοντας στο σφυρί τα …προξενεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, βγάζει στο «σφυρί» το ελληνικό δημόσιομέσω ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του εξωτερικού, με την ελάχιστη προσφοράμόνο για την οικία του Έλληνα πρόξενου στο Holland Park, να ορίζεται στις 22 εκατ. στερλίνες.
Το εν λόγω ακίνητο θα πουληθεί μαζί με ακίνητα σε πόλεις όπως οι Βρυξέλλες και το Βελιγράδι, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν διότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι εμπιστευτικό. Δηλαδή θέλουν σαν κλεφταράδες που είναι, να τα σκοτώσουν στα κρυφά.
Πρόκειται για τις πρώτες ξεκάθαρες πωλήσεις ακινήτων στο εξωτερικό που κατέχει το ελληνικό κράτος και οι προσφορές αναμένεται να «κλείσουν» στις 19 Μαρτίου.
Η γερμανοτσολιαδικη κυβέρνηση, έχει δεσμευτεί να αντλήσει 11,1 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2016 γεμίζοντας το ταμείο των τοκογλύφων, ωστόσο μέχρι σήμερα, έχει αντλήσει μόλις 1,8 δισ. ευρώ.
Το real estate αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και, όπως δήλωσε τον περασμένο μήνα ο Στουρνάρας, τα έσοδα από τις συναλλαγές στα ακίνητα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να ….βελτιωθούν τα …οικονομικά της Ελλάδας. Τρίχες .Πάνε στο τρύπιο βαρέλι των δανειστών.
Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαίωσε το τίμημα για το οίκημα στο Λονδίνο, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω.
Στα άλλα προς πώληση ακίνητα συμπεριλαμβάνονται

έκταση 8.000 στρεμμάτων στη Λευκωσία της Κύπρου έναντι ελάχιστου τιμήματος 5 εκατ. ευρώ, ένα οκταόροφο κτήριο γραφείων στις Βρυξέλλες έναντι ελάχιστου τιμήματος 3,3 εκατ. ευρώ και ένα τετραόροφο κτήριο στο Βελιγράδι έναντι ελάχιστου τιμήματος 2 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα:
• Λονδίνο: 2 Holland Park, W11 3TG
• Λευκωσία: Οδός Αγίου Προκοπίου, Έγκωμη
• Βρυξέλλες: Oδός Montoyer 25, Περιοχή Leopold
• Βελιγράδι: Οδός Kralja Milutina 6
• Λουμπλιάνα: Οδός Veselova 17
• Tασκένδη: Οδός Do’rmon Yo’li (πρώην Zulaiho) 3-4

το είδα ΕΔΩ