Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

H Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει μόνιμη ναυτική μοίρα στη Μεσόγειο

 


10 πολεμικά πλοία και αρκετά βοηθητικά πρόκειται να αναπτύξει το ρωσικό ναυτικό σε μόνιμες βάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Μαυροβούνιο και Συρία

Πρακτορείο RIA Novosti
1 Μαρτίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι ανάμεσα στα άμεσα σχέδια της Ρωσίας είναι η ανάπτυξη μιας μόνιμης ναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο, η οποία θα αποτελείται από 10 πολεμικά και αρκετά βοηθητικά πλοία.


«Πρόκειται να συσταθεί μια κεντρική διοίκηση η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και μόνιμη παρουσία της Ρωσίας στη Μεσόγειο με έδρα τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε στο RIA Novosti το ανώτατο στέλεχος των ρωσικών Ε.Δ.

«Η ναυτική αυτή μοίρα μπορεί να αποτελείται από 10 πολεμικά, αλλά και βοηθητικά πλοία».

Πηγή του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η ανάπτυξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο είναι αντικεΜείμενο σχεδιασμού της ρωσικής κυβέρνησης εδώ και καιρό.


«Η ναυτική αυτή μοίρα θα λειτουργεί εκ περιτροπής, χρησιμοποιώντας ως σταθμούς ανεφοδιασμού λιμάνια στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο και τη Συρία», πρόσθεσε η ίδια επίσημη πηγή.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε δήλωσή του πριν από μερικές ημέρες, τόνισε ότι η Ρωσία χρειάζεται μια ομάδα από πολεμικά πλοία με μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας στην περιοχή.

Στο δημοσίευμα του πρακτορείου υπενθυμίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση είχε αναπτύξει την 5η Μοίρα του ναυτικού της στη Μεσόγειο από το 1967 μέχρι το 1992, με κύριο στόχο την αντιμετώπιση του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και αποτελούνταν από 30-50 πολεμικά και βοηθητικά σκάφη σε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Η ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ

Iris Apartments

Iris Apartments
Κάντε κλίκ στην εικόνα για να επισκεφθείτε το site

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ICE WORLD - ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ