Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Επειγόντως ο Χαρδαλιάς στην Ερμιονίδα- Εντοπιστηκαν πάνω από 150 κρούσματα

Υγειονομική βόμβα χαρακτηρίζεται η δομή μεταναστών στην Ερμιονιδα που χθες επισκέφθηκαν οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς οι πληροφορίες λένε οτι μετά τα τεστ που έγιναν χθές τόσο στους πρόσφυγες- μετανάστες όσο και στο προσωπικό, έχουν βγεί θετικά στον κορονοϊό 150 άτομα.
Η δομή φιλοξενίας που είναι ξενοδοχείο της περιοχής είναι ήδη σε καραντίνα βέβαια, αλλά ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στο Υπουργείο Υγείας και σπεύδει εκεί τώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Σημειώνεται ότι χθές εντοπίστηκε 28χρονη έγκυος θετική στον κορωνοϊό και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.
Οπως ενημέρωσε χθες το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθησαν και οι 475 διαμένοντας στη δομή μεταναστών, όλοι οι εργαζόμενοι εκεί αλλά και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου όπου είχε μεταβεί η 28χρονη.

"Δεν υπάρχει λόγος πανικού"

"Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο", είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι, στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με τη συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.