Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ COVID-19 ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ (ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ DNA & RNA)

Ο Γάλλος νομπελίστας ιατρός Luc Montagnier: «Ο Covid-19 είναι προϊόν εργαστηρίου - Τελεία». Ο Montagnier εξηγεί ότι έχει αναλύσει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ακολουθίας των γονιδιωμάτων του ιού με το μαθηματικό συνάδελφό του Jean-Claude Perrez: «Ατύχημα» ο COVID-19 - Κάποιοι έψαχναν το εμβόλιο κατά του AIDS! «Δεν είμαστε οι πρώτοι που το λέμε αυτό. Μια ομάδα Ινδών ερευνητών δημοσίευσε επίσης μια εργασία στην οποία αποδεικνύεται ότι το πλήρως γονιδίωμα του κορωνοϊού έχει ακολουθίες ενός άλλου ιού του γνωστού HIV δηλαδή του AIDS». ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ CAMBRIDGE:
Eρευνητής: Οι ερευνητές μπορεί να συγχωρεθούν που νόμιζαν τότε ότι ο αρχικός ιός ήταν τύπου Β, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Είναι τύπος Α, που στη Γουχάν είναι η μειοψηφία των περιπτώσεων, ενώ η πλειοψηφία κατά την εξάπλωση του ιού είναι ο τύπος Β. Και αυτός έχει περεταίρω μεταλαχθεί σε τύπο C. Ο τύπος C δεν έχει βρεθεί στην αρχική φάση της επιδημίας στην Κίνα αλλά εκτός Κίνας πχ αντιπροσωπεύται καλά στη Σιγκαπούρη. Δημοσιογράφος: Και η έρευνά σας λέει ότι ο τύπος Β είναι διαφορετικός από τον τύπο C τον οποίο μάλιστα αναφέρετε ως θυγατρικό (του τύπου Β). Σημαίνει αυτό λοιπόν ότι διαφορετικοί άνθρωποι από διαφορετικές φυλές και χώρες θα πρέπει να ζητήσουν διαφορετικές θεραπείες γιατί θα έχουν μολυνθεί από διαφορετικές παραλλαγές ή μεταλλάξεις του COVID 19; Ερευνητής: Νομίζω ότι αυτό είναι τώρα το επόμενο βήμα αυτής της υπόθεσης: να ερευνηθεί αν οι παραλλαγές του ιού έχουν διαφορετικές κλινικές εικόνες. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι έτσι, και όπως ανέφερα, έχουμε μόνο λίγα δείγματα από περιοχές-κλειδιά όπως η Ιταλία και η Γερμανία μέχρι τώρα, οπότε ένα καίριο ζήτημα θα είναι να αποκτήσουμε μια επαρκή βάση δειγμάτων, και τότε να δούμε αν μπορούμε να συνδέσουμε τον τύπο του ιού του ασθενούς με την κλινική κατάληξη και την κλινική εικόνα του ασθενούς. Αυτή είναι μια έρευνα που νομίζω αξίζει να πραγματοποιηθεί.
Δημοσιογράφος: Τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα με το ποια μετάλλαξη του ιού έχεις; Ερευνητής: Αυτό ακριβώς εννοώ. Νομίζω ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε γονιδιώματα, χρειαζόμαστε αυτά τα στοιχεία πρώτα πριν να ξεκινήσουμε να ρωτάμε αν υπάρχει διαφορά μεταξύ της παραλλαγής του ιου σε έναν ασθενή που έχει τύπο Α και σε έναν άλλο που μπορεί να έχει Β ή C. Υπάρχει διαφορά στην κλινική εικόνα; Χρειαζόμαστε διαφορετικές θεραπείες; Χρειαζόμαστε διαφορετικά εμβόλια; Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να τεθούν και να ερευνηθούν μόλις αποκτήσουμε καλή κάλυψη των γονιδιωμάτων του ιού στις διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Το πρώτο δείγμα συλλέχθηκε στην Γουχάν απο κινέζους ερευνητές στις 24 Δεκεμβρίου του 2019. Επειδή τώρα στην έρευνά μας στο PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA = Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ) έχουμε ξεδιπλώσει το «δέντρο» του ιού με τους τύπους Α, Β και C, μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ ωραίο: να εφαρμόσουμε το ρυθμό μετάλλαξης του ιού σαν ένα ρολόϊ στο δέντρο μας και να υπολογίσουμε (γυρνώντας το αντίστροφα) πότε εμφανίστηκε η επιδημία. Και κάνοντας αυτό βρίσκουμε ότι η πρώτη μόλυνση, πιθανώς από νυχτερίδα σε άνθρωπο, συνέβη όχι πριν τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 και όχι αργότερα από τις 7 Δεκεμβρίου 2019. Οπότε το δείγμα (ιού τύπου Β) της παραμονής των Χριστουγέννων καθόλου δεν μας λέει την προέλευση της ασθένειας.

Το είδα ΕΔΩ