Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πλήρης η κάλυψη Ρηγίλλης σε Κώστα


ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
Πλήρη κάλυψη στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, σχετικά με τα όσα είπε προχθές εναντίον του η σύζυγος Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη, παρείχε χθες η Ρηγίλλης με δήλωση εκπροσώπου της στο Κοινοβούλιο.
Παράλληλα, επιχείρησε να απαξιώσει τη συμβολαιογράφο, υπενθυμίζοντας αφενός ότι είναι κατηγορούμενη για την υπόθεση του Βατοπεδίου, αλλά και σχολιάζοντας την αλλαγή της κατάθεσής της ως πιθανή απόπειρα να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη (περί προστασίας μαρτύρων).

Πάντως, η κατάθεση της Κατερίνας Πελέκη άνοιξε το ενδεχόμενο να κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο τέως πρωθυπουργός.

Το θέμα επανέφερε στην επιτροπή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης, ο οποίος το είχε θέσει και προ διμήνου εκ μέρους του κόμματος, αλλά τότε είχε απορριφθεί.

Χθες, το κυβερνών κόμμα, που έχει βεβαίως και την πλειοψηφία της επιτροπής, το άφησε ανοιχτό, λέγοντας, διά του αντιπροέδρου της επιτροπής Γ. Αμοιρίδη, ότι «είναι ορατό ενδεχόμενο». Το ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε πάντως την απουσία του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιφυλαχθεί, ενώ ο Αντ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ) είπε πως το κόμμα του δεν θα είχε αντίρρηση.

Η Ν.Δ. δεν πήρε θέση, καθώς έχει αποχωρήσει από την επιτροπή.

Ωστόσο με τη δήλωση του εκπροσώπου της στο Κοινοβούλιο φαίνεται ότι το θέμα, εφόσον κληθεί, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια τού, καθ' όλες τις πληροφορίες, ιδιαίτερα ενοχλημένου Κ. Καραμανλή.

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Ρηγίλλης στο Κοινοβούλιο;

«Η κυρία Πελέκη με την κατάθεσή της επιβεβαιώνει όσα λέει η Ν.Δ., ότι δηλαδή δεν υπάρχει ροή πολιτικού χρήματος, ότι δεν υπάρχει χρηματισμός προσώπων και ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.

Θέλουμε να θυμίσουμε για την υπόθεση ότι η Ν.Δ. το 2004 παρέλαβε τη λίμνη Βιστωνίδα και τις παρόχθιες περιοχές με ιδιοκτήτη τη Μονή Βατοπεδίου μετά τις αποφάσεις Δρυ - Φωτιάδη και η Ν.Δ., όπως είχε πει, πήρε την τελική απόφαση να επιστρέψει τη γη στους αγρότες. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ή θα κατέβαλε τα χρήματα ή θα έδινε πίσω τη γη. Ηταν μία καθ' όλα νόμιμη και αξιοπρεπής απόφαση και η Ν.Δ. είχε συνομολογήσει ότι ήταν πολιτική απόφαση.

Τα περί παντελονιών δεν θα τα σχολιάσουμε. Θυμίζουμε ότι η Βουλή ερευνά το πολιτικό χρήμα. Τα πορίσματα που έχουν κατατεθεί δεν δείχνουν ζημία. Αν υπάρχει έκθεση με άλλη μεθοδολογία υπολογισμού, να τη δούμε».

Ωστόσο, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής εκτίμησε χθες κατά προσέγγιση, καταθέτοντας στην επιτροπή, ότι η ζημία του Δημοσίου από την ανταλλαγή ξεπερνά τις 73.000 ευρώ, όριο για τον χαρακτηρισμό της πράξης ως κακουργηματικής.

Ο δημοσιογράφος Γ. Παπαγιάννης, από την άλλη, επιβεβαίωσε ότι ο πρώην υπουργός Π. Δούκας, σε συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει, είχε αποδεχτεί ότι υπέστη πιέσεις από το πρωθυπουργικό γραφείο.
πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=203930