Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα στη Γερμανία

Οι προειδοποιήσεις ξένων κυβερνήσεων αλλά και το εκρηκτικό δέμα από την Ελλάδα αναστατώνουν τις Αρχές


Πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ότι σχεδιάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις στα τέλη Νοεμβρίου
Πάνοπλοι αστυνομικοί φρουρούν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ότι σχεδιάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις στα τέλη Νοεμβρίου
ΒΕΡΟΛΙΝΟ Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθ΄ όσον οι Αρχές εκτιμούν πως υφίσταται «σοβαρός κίνδυνος» για εκδήλωση τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες. Στην απόφαση αυτή μάλιστα φαίνεται πως έπαιξε ρόλο και η πρόσφατη αποστολή εκρηκτικού δέματος από την Ελλάδα προς την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

«Η κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια στη Γερμανία έγινε πιο σοβαρή.Εχουμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι σχεδιάζεται σειρά επιθέσεων στα τέλη Νοεμβρίου» δήλωσε o γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Αναφέρθηκε σε πληροφορία από συγκεκριμένη (μη κατονομαζόμενη) χώρα σχετικά με επίθεση που πιθανώς σχεδιάζεται να εκδηλωθεί στα τέλη Νοεμβρίου στη Γερμανία, ενώ έκανε λόγο και για πληροφορίες των υπηρεσιών της χώρας του περί «επίμονων προσπαθειών» ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων να οργανώσουν τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ υπενθύμισε την πρόσφατη εξουδετέρωση των δεμάτων-βομβών που είχαν σταλεί αεροπορικώς από την Υεμένη, με προορισμό εβραϊκές συναγωγές στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τις επιστολές-βόμβες από την Αθήνα.

Μετά τη χθεσινή «αναβάθμιση» το επίπεδο ασφαλείας στη Γερμανία είναι πλέον ταυτόσημο με αυτό πριν από τις περυσινές ομοσπονδιακές εκλογές. Οι Αρχές καλούνται σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του κινδύνου, ιδιαίτερα στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ διευκρίνισε πως αυτές οι πληροφορίες ελήφθησαν μετά την ανακάλυψη των παγιδευμένων δεμάτων. «Από τα μέσα του 2010οι υπηρεσίες ασφαλείας είδαν να ενισχύονται οι ενδείξεις πως η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα προβλέπει μακροπρόθεσμα να πραγματοποιήσει επιθέσεις στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Γερμανία» δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Ο υπουργός είχε αρχικώς προσπαθήσει να υποβαθμίσει την απειλή της τρομοκρατίας όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξέδωσαν προειδοποιήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία και η Γαλλία θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της. Η Γερμανία θεωρείται στόχος τρομοκρατών λόγω των 4.500 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της που έχει αποστείλει στο Αφγανιστάν. Επίσης ο Μοχάμεντ Ατα και άλλοι ισλαμιστές-«καμικάζι» που πήραν μέρος στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν φοιτητές στη Γερμανία.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=367889&dt=18/11/2010#ixzz15cSfF9NA