Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ 6 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΣΟΚ... ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2012

Στάζουν… αίμα τα νέα μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ που ζητάει η τρόικα να ληφθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Τα δυσάρεστα νέα, όμως, δεν σταματάνε εκεί καθώς οι δανειστές - δυνάστες μας ζητάνε τη δέσμευση με υπογραφή τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αντώνη Σαμαρά για 6 παρεμβάσεις σοκ στην ελληνική οικονομία.
Η τρόικα, μάλιστα, θέτει ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η εκταμίευση της 6ης δόσης τη δέσμευση των δύο πολιτικών αρχηγών, ανεξαρτήτως του ποια κυβέρνηση θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές -εάν φυσικά επιτρέψει η Ανγκελα Μέρκελ να γίνουν αυτές.
Οι 6 παρεμβάσεις - σοκ
1) Το ειδικό τέλος ακινήτων (σ.σ. αυτό για το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι δεν είναι νέο μέτρο), πρέπει σύμφωνα με την τρόικα να καταστεί μόνιμο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει τα έσοδα τα προσεχή χρόνια να είναι αυξημένα, καθώς ο στόχος για φέτος είναι 1,67 δισ. ευρώ.
2) Αμεσα εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας (σ.σ. όπως την έχει αποφασίσει η τρόικα και όχι όπως την… οραματίζει η Νέα Δημοκρατία), με την αποστολή ειδοποιητηρίων στους περίπου 30.000 υπαλλήλους που έχει αποφασιστεί να τεθούν σε αυτό το καθεστώς.
3) Λουκέτο «εδώ και τώρα» στις προβληματικές ΔΕΚΟ και στους φορείς για τους οποίους υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το καλοκαίρι, καθώς και συγχωνεύσεις - συρρικνώσεις - περιστολή δαπανών σε όλες τις άλλες ΔΕΚΟ και τους φορείς.
4) Να ολοκληρωθεί τάχιστα η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των «ασημικών» του κράτους. Επίσης, να τρέξει άμεσα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα αυτές οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2011 και το 2012. (Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το χθεσινό ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής «Κ» γι’ αυτό το θέμα).
5) Να συνταχτεί νέα λίστα φαρμάκων, με σαρωτικές αλλαγές που θα έχουν στόχο την περαιτέρω μείωση της κρατικής δαπάνης.
6) Αλλαγές στο σύστημα των αναπηρικών συντάξεων, με στόχο να μειωθούν οι δικαιούχοι αλλά και το επίδομα που λαμβάνουν.
Αναθεώρηση προϋπολογισμού 2012
Ολες αυτές οι αλλαγές θα ενταχθούν στον υπό αναθεώρηση προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο θα πρέπει να ψηφίσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα και οι εφαρμοστικοί νόμοι για όλο αυτό το πακέτο, ενώ θα γίνουν και κάποιες… μικροπαρεμβάσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2011. Το μαρτύριο, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Η τρόικα ζητάει γραπτή δέσμευση ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2012 εάν θα ληφθούν όσα ακόμα μέτρα κριθούν απαραίτητα, ώστε το πακέτο να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ.
Οι εκκρεμότητες από το 2011
Η τρόικα απαιτεί, επίσης, να τελειώσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για το 2011: Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται: Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην αρχή του 2012, περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα, νέα λίστα για βαρέα και ανθυγιεινά, νέος νόμος για την επιχειρηματικά φιλική Ελλάδα και άρση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών. Για τα νέα μέτρα του 2013-2014, θα σας ενημερώσουμε άλλη μέρα καθώς… θερίζουν τα εμφράγματα.

πηγή