Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Οι κορυφαίες 50 χώρες όπου είναι πιο επικίνδυνο να ακολουθήσουν τον Ιησού Εάν συνεχίσουν οι τάσεις, η Βόρεια Κορέα δεν θα είναι πλέον ο χειρότερος διώκτης των χριστιανών στον κόσμο.

Για δεκαετίες, η Βόρεια Κορέα ήταν σαφώς ο χειρότερος διώκτης των χριστιανών στον κόσμο. Αλλά τώρα, ένα άλλο έθνος το ταιριάζει σχεδόν.
Η Open Doors κυκλοφόρησε σήμερα το 2018 World Watch List (WWL), μια ετήσια κατάταξη των 50 χωρών όπου είναι πιο επικίνδυνο να ακολουθήσει τον Ιησού. Περίπου 215 εκατομμύρια χριστιανοί αντιμετωπίζουν τώρα υψηλά, πολύ υψηλά ή ακραία επίπεδα δίωξης. αυτό σημαίνει ότι ένας στους 12 Χριστιανούς ζει εκεί όπου ο Χριστιανισμός είναι "παράνομος, απαγορευμένος ή τιμωρημένος", σύμφωνα με τους ερευνητές της Open Doors.
Η χώρα του Kim Jung-un δεν έχει κινηθεί από το σημείο Νο 1 στη λίστα για 16 συνεχόμενα χρόνια. "Με περισσότερους από 50.000 φυλακισμένους ή στρατόπεδα εργασίας, μια τέτοια κατάταξη δεν προκαλεί έκπληξη για το ολοκληρωτικό καθεστώς που ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής στη χώρα και υποχρεώνει τη λατρεία της οικογένειας Kim", ανέφερε η Open Doors.
Αντίθετα, αυτό το έτος είναι το Αφγανιστάν, το οποίο κατέταξε το Νο 2 λιγότερο από ένα σημείο. Το συνολικό σκορ της Βόρειας Κορέας ήταν 94 (σε μια κλίμακα 100 σημείων), ώθησε πάνω από το 93 του Αφγανιστάν με 0,6 διαφορά στη βαθμολογία βίας τους.Στις άλλες πέντε κατηγορίες που μετρήθηκαν - η ιδιωτική ζωή, η οικογενειακή ζωή, η κοινοτική ζωή, η εθνική ζωή και η ζωή της εκκλησίας - και οι δύο χώρες έλαβαν τις χειρότερες πιθανές βαθμολογίες.
"Ποτέ πριν, οι δύο πρώτες χώρες δεν ήταν τόσο κοντά σε περιστατικά," δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Open Doors στις Ηνωμένες Πολιτείες, David Curry. "Και οι δύο χώρες είναι ακραίες στη μισαλλοδοξία και την άμεση δίωξη των χριστιανών σε όλες τις περιοχές που παρακολουθούν την Open Doors."
Η αυξανόμενη δίωξη στο Αφγανιστάν "είναι μια τραγωδία δεδομένου ότι οι προσπάθειες που καταβάλλει η διεθνής κοινότητα για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν δεν εξασφαλίζουν την ελευθερία της θρησκείας", δήλωσε ο Curry. "Οι εκθέσεις βίας και βίαιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Βόρεια Κορέα είναι διαδεδομένες, ενώ η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Αφγανιστάν μπορεί να υποτιμηθεί. Είναι δύσκολο για τους Δυτικούς να φανταστούν ότι μια δεύτερη χώρα θα μπορούσε να καλύψει σχεδόν τα επίπεδα δίωξης που παρατηρούνται στη Βόρεια Κορέα, αλλά το Αφγανιστάν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο φέτος ».
Το Αφγανιστάν ήταν σχεδόν πάντα στην πρώτη θέση, σημείωσε το πέμπτο χειρότερο συνολικά πάνω από 25 χρόνια έρευνας Open Doors. Τα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία μουσουλμανική χώρα ξεκινάει από το 6ο το 2015 (81 βαθμοί) έως το 4ο το 2016 (88 βαθμοί) έως το 3ο το 2017 (89 βαθμοί).

Πού είναι η βίαιη δίωξη;

Ακολουθώντας μερικές θέσεις πίσω από το Νο. 5, ο γείτονας του Πακιστάν στο Αφγανιστάν κατέγραψε πια τη βία κατά των Χριστιανών πέρυσι. Η χώρα σημείωσε επίσης το υψηλότερο σε εκκλησιαστικές επιθέσεις, απαγωγές και καταναγκαστικούς γάμους, σύμφωνα με την Open Doors.
Επίσης πρόσφατα επέστησε τον εχθρό του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδαδιέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια του Πακιστάν για απογοήτευση με υποτιθέμενη πακιστανική βοήθεια που δόθηκε σε τρομοκράτες στο Αφγανιστάν. Την ίδια ημέρα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικώνανακοίνωσε την προσθήκη του Πακιστάν σε μια νέα "ειδική λίστα παρακολούθησης" κυβερνήσεων ή οντοτήτων που "εμπλέκονται ή ανεχτούν" σοβαρές παραβιάσεις θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά δεν είναι αρκετά κακές για να χαρακτηριστούν "χώρες ιδιαίτερη ανησυχία. "
Τη Νιγηρία (αριθ. 14), όπου δραστηριοποιείται η Boko Haram, και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (αριθ. 35) κατέλαβε τη δεύτερη θέση και την τρίτη θέση για τη βία. Η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία συνέστησε στο Υπουργείο Εξωτερικών να προσθέσει το Πακιστάν, τη Νιγηρία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στον κατάλογο των "χωρών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος" (μέχρι στιγμής δεν έχουν προστεθεί).

Εικόνα: Άνοιγμα θυρών

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την διωγμένη Εκκλησία;

Η Σλοβενία ​​(Νο. 4), το Πακιστάν (αριθ. 5), η Ερυθραία (αριθ. 6), η Λιβύη (αριθ. 7), το Ιράκ ( Αριθ. 8), την Υεμένη (αριθ. 9) και το Ιράν (αριθ. 10).
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες αυτές οι χώρες - εκτός από τη Βόρεια Κορέα και την Ερυθραία - είναι κυρίως μουσουλμανικές. Στην πραγματικότητα, ο "ισλαμικός εξτρεμισμός παραμένει ο παγκόσμιος, κυρίαρχος οδηγός της δίωξης, υπεύθυνος για την έναρξη καταπίεσης και σύγκρουσης σε 35 από τις 50 χώρες που βρίσκονται στον κατάλογο", δήλωσε η Open Doors.
Το ισλαμικό κίνημα είναι "το μέρος του Ισλάμ που αγκαλιάζει μια σαφή πολιτική ατζέντα για να φέρει τα έθνη υπό μουσουλμανική κυριαρχία και νόμο shari'ah", σύμφωνα με την Open Doors. Το κίνημα έχει τρία μέρη: τα άτομα και τα δίκτυα που χρησιμοποιούν τη βία για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.όσοι απορρίπτουν οποιοδήποτε σύστημα που βασίζεται σε μη ισλαμικό νόμο αλλά δεν είναι βίαιοι. και εκείνους που αλληλεπιδρούν με την κοινωνία με την ψήφιση ή την εκστρατεία για το ισλαμικό δίκαιο.
"Το ισλαμικό κίνημα εκδηλώνεται σε χώρες με πλειοψηφία μουσουλμάνων προσπαθώντας να ριζοσπαστικοποιήσει την κοινωνία και στις μουσουλμανικές μειονοτικές χώρες με τη ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμανικών κοινοτήτων", δήλωσε η Ανοιχτές Πόρτες.
Ένα παράδειγμα: "Κάθε μέρα έξι γυναίκες βιάζονται, σεξουαλικά παρενοχλούνται ή αναγκάζονται σε γάμο με έναν μουσουλμάνο που απειλείται με θάνατο λόγω της χριστιανικής πίστης τους", ανέφερε η Open Doors. Αυτός ο αριθμός είναι πιθανώς χαμηλός, καθώς περιλαμβάνει μόνο αναφερόμενα περιστατικά.Επισημαίνει επίσης τη διπλή δίωξη - τόσο για το φύλο όσο και για τη θρησκεία - που οι χριστιανικές γυναίκες αντιμετωπίζουν σε μεγάλο μέρος του κόσμου.
Η πλειοψηφία των χωρών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο παρουσίασε συνολική αύξηση των διώξεων από το 2016 έως το 2017 (30 από 50). Πέντε από τις έξι χώρες στις οποίες αυξήθηκαν οι διωγμοί ήταν κυρίως μουσουλμάνοι με πλειοψηφία, με την αξιοσημείωτη εξαίρεση της Ινδίας, η οποία κινήθηκε από το Νο 15 στο 2017 στο Νο 11 το 2018.

Ποια είναι η νεώτερη απειλή για την διωγμένη εκκλησία;

"Ο ριζοσπαστικός Hinduism και ο ινδικός εθνικισμός αποτελούν παράγοντες που οδηγούν στα αυξανόμενα επίπεδα αναστάτωσης και αστάθειας που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί," ανέφερε η Open Doors. "Το 2014, η Ινδία σημείωσε μόλις 55 μονάδες, ενώ κατά την περίοδο αναφοράς του 2018, οι ερευνητές [WWL] ανέθεσαν 81 μονάδες στο έθνος - μία από τις ταχύτερες και πιο έντονες αυξήσεις που παρατηρήθηκαν".
Ο ινδικός εθνικισμός της Ινδίας αυξάνεται από την εκλογή της εθνικιστικής Narendra Modi σε πρωθυπουργό το 2014 και τονίστηκε από την εκλογή του εθνικιστικού προέδρου Ram Nath Kovind το περασμένο καλοκαίρι.
Κάτω από τη Modi, οι παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας κατά των Χριστιανών - όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός, η κατάχρηση και η φυλάκιση - έχουν εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα. Το 2017, οι ανοιχτές πόρτες μετρούν περισσότερα από 600 επεισόδια διώξεων, αν και «οι περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν αδήλωτες, οπότε ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος», ανέφερε η οργάνωση.(Ταυτόχρονα, 589 ινδικά κέντρα της Compassion International που εξυπηρετούν 145.000 παιδιά έκλεισανχωρίς εξηγήσεις.)
Ο θρησκευτικός εθνικισμός της Ινδίας έχει διογκωθεί στα σύνορά του, διασκορπιστεί στο γειτονικό Νεπάλ και καταρρίπτοντας τη χώρα αυτή στον κατάλογο - και στα μισά του δρόμου, στο Νο 25. Τον Οκτώβριο, η πλειοψηφία των ινδουιστών Νεπάλ στόχευσε στον ευαγγελισμό, τιμωρώντας τηνθρησκευτική μετατροπή. το Κέντρο Έρευνας Pew σημείωσε αυξανόμενη κοινωνική εχθρότητα εκεί μέχρι το 2015.
Ο βουδιστικός εθνικισμός σε χώρες όπως η Σρι Λάνκα (αριθ. 44), το Μπουτάν (αριθ. 33) και η Μυανμάρ (αριθ. 24) είναι λιγότερο προφανείς, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εκεί. Οι γονείς πρέπει να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολές βουδιστών, όπου τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τον Βουδισμό και να συμμετέχουν στις τελετουργίες του, ανέφερε η Open Doors. Και οι χριστιανοί συχνά αρνούνται τις άδειες να νοικιάσουν ένα μέρος για να προσφέρουν υπηρεσίες λατρείας.
Το κοντινό Βιετνάμ (αριθ. 18) και η Κίνα (αριθ. 43) μπορούν επίσης να είναι δύσκολοι τόποι για τους Χριστιανούς - όχι λόγω του θρησκευτικού εθνικισμού, αλλά επειδή ο κομμουνισμός θεωρεί τη θρησκεία ως «όπιο για τις μάζες».
Στο Βιετνάμ, τα επίπεδα βίας έπεσαν, αλλά αυτό δεν οδήγησε την Ανοιχτή Πόρτα σε αισιοδοξία. "Ενώ είναι καλό ότι δεν έχασαν τη ζωή τους χριστιανοί για την πίστη τους στο Βιετνάμ, οι αρχές συνεχίζουν να καταστρέφουν τους Χριστιανούς εθνικής μειονότητας και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν νέο νόμο για τη θρησκεία το 2018 για όλους τους χριστιανούς".

Οποιαδήποτε καλή είδηση ​​για την διωγμένη εκκλησία;

Εκτός από το Νεπάλ, το Αζερμπαϊτζάν προσχώρησε στη λίστα φέτος (αριθ. 45). Αντικατέστησαν τις χώρες της Κορέας και τις Τανζανικές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίες κατέταξαν το 4217 και το 33 αντίστοιχα το 2017.
"Η Τανζανία είναι το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα μιας χώρας όπου η κατάσταση για τους χριστιανούς βελτιώθηκε σημαντικά", δήλωσε η Ανοιχτές Πόρτες. Η πλειοψηφική χριστιανική χώρα αγωνιζόταν εναντίον μιας μουσουλμανικής μειονότητας που αυξανόταν πιο ριζοσπαστική όταν εκλέχτηκε ο Πρόεδρος Τζον Μαγκούφλι το 2015.
"Η διοίκησή του έκανε σοβαρή δουλειά για την κατάρρευση των ριζοσπαστικών ισλαμικών ομάδων", ανέφερε η Open Doors. "Πολλοί ηγέτες πιάστηκαν και άλλοι κρυβόταν. Η βία κατά των Χριστιανών μειώθηκε πολύ ".
Η Τανζανία ήταν η καλύτερη περίπτωση βελτίωσης. Αν και τα αποτελέσματα στην Αιθιοπία (αριθ. 29) και στην Κένυα (αριθ. 32) μειώθηκαν λόγω των μουσουλμάνων και των χριστιανών που βρίσκουν κοινό έδαφος στην πολιτική, και τα δύο έθνη είδαν επίσης μεγαλύτερη βία.
Η βία της Αιθιοπίας στρέφεται κατά των μουσουλμάνων και των χριστιανών που διαμαρτύρονταν για την κυβέρνηση, ζητώντας περισσότερη δημοκρατία και τερματισμό της διαφθοράς. Στην Κένυα, η ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα al-Shabaab σκότωσε περισσότερους από 30 Χριστιανούς, με εξαφάνιση πολλών. "Αυτό φαίνεται να είναι μια νέα τακτική για να ενσταλάξει το φόβο στη χριστιανική κοινότητα και να τους οδηγήσει να φύγουν μαζικά", σημείωσε η Ανοιχτή Πόρτα.
Η Συρία είναι μια άλλη χώρα όπου λιγότερες αναφορές βίας κατά των χριστιανών δεν προκαλούσαν σχεδόν τίποτα για εορτασμούς. Παρόλο που έπεσε από το Νο. 6 στο Νο 15 και ενώ το ISIS έχασε τομεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς του, είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς αριθμοί διώξεων από τη χώρα που έχει υποστεί διάτρηση από τον πόλεμο. Επιπλέον, πολλοί από τους χριστιανούς της χώρας έχουν ήδη φύγει.
"Η αντιχριστιανική βία δεν έχει εξαφανιστεί", δήλωσε η Ανοιχτή Πόρτα. "Υπήρχαν ακόμα συριακοί Χριστιανοί που έχουν απαχθεί, σωματικά και σεξουαλικά κακοποιημένοι, φεύγοντας από τα σπίτια και τη χώρα τους".
Η κατάταξη της ανοιχτής πόρτας βγήκε μια εβδομάδα μετά την απελευθέρωση του καταλόγου των χωρών ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - εκείνες που "ανέλαβαν ή ανέχθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας".
Όπως και οι ανοιχτές πόρτες, το υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε κυρίως χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας: τη Βιρμανία, την Κίνα, την Ερυθραία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η λίστα του ήταν ίδια με την περσινή.
Το CT ανέφερε προηγουμένως τις κατατάξεις WWL για το 2017 , το 2016 , το 2015 , το 2014 , το 2013 και το 2012 , συμπεριλαμβανομένου ενός προβολέα όπου είναι πιο δύσκολο να πιστέψει κανείς . Η CT ζήτησε επίσης εμπειρογνώμονες αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ανήκουν σε καταλόγους διωγμών και συνέταξαν τις πιο αναγνωσμένες ιστορίες της διωγμένης εκκλησίας το 2015 , 2016 και 2017 .